Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα: Σε ποια χώρα έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής

282

Οι άνδρες στο δυτικό Λονδίνο έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε. - Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat ζουν κατά μέσο όρο 82 χρόνια - Πού έχουν το μικρότερο  προσδόκιμο ζωής και πόσο ζουν στην Ελλάδα

Οι άνδρες στο δυτικό Λονδίνο έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Άνδρα.

Κατά την τριετία 2015-2017, το προσδόκιμο επιβίωσης ενός άνδρα στην ΕΕ ήταν 78,1 έτη.

Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου τείνουν να ζουν 5,4 χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Στην Κύπρο το προσδόκιμο επιβίωσης των ανδρών για το 2017 ήταν 80,2 χρόνια και για τις γυναίκες 84,2 έτη. Στην Ελλάδα οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο 78,8 χρόνια και οι γυναίκες 83,9 έτη.

Στο δυτικό Λονδίνο οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο 82 χρόνια. Ακολουθούν οι άνδρες στη Μαδρίτης και των ιταλικών περιφερειών.

Αντιθέτως, το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε καταγράφηκε στην κεντρική και δυτική Λιθουανία (69,7 έτη). Μάλιστα, σε δύο λιθουανικές περιφέρειες, οι γυναίκες ζουν δέκα χρόνια περισσότερο από τους άνδρες καταγράφοντας το μεγαλύτερο χάσμα των δύο φύλων στο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε.

Τη ίδια ώρα, η μικρότερη διαφορά στο προσδόκιμο των δύο φύλων (1,1 έτος) καταγράφεται στην περιοχή του Μαγιότ της Γαλλίας.

Τα στοιχεία της Eurostat δημοσιεύονται με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου σε περισσότερες από εβδομήντα συνολικά χώρες. Στόχος της είναι να υπενθυμίσει τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ειδικότερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191018182754_Mako-Foto-2-metropolitan-1280x720

Στη ρομποτική αρθροπλαστική του γόνατος και του ισχίου, το Metropolitan Ηospital είναι πρώτο στην Ελλάδα, με το πιο εξελιγμένο σύστημα Μako στα χέρια μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών. Η πρωτοποριακή θεραπεία προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και εξαιρετικά, μακροχρόνια αποτελέσματα

pornhub7

Θέλοντας να παρακολουθήσει πορνό με... υπόθεση, ο Γιάροσλαβ Σούρις κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Pornhub, επειδή τα «καυτά» βίντεο της διάσημης «ροζ» ιστοσελίδας, δεν έχουν... υπότιτλους για τα άτομα με προβλήματα ακοής

7