Καρκίνος του μαστού: Nέα, ολοκληρωμένη και στοχευμένη προσέγγιση

Καρκίνος του μαστού: Nέα, ολοκληρωμένη και στοχευμένη προσέγγιση

Στα Κέντρα Μαστού του ΥΓΕΙΑ & του ΜΗΤΕΡΑ, πιστεύουμε πως κάθε γυναίκα είναι μοναδική, γι’ αυτό και δίνουμε μεγάλη σημασία στις ξεχωριστές της ανάγκες

ma0
Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από το στάδιο του προσυμπτωματικού ελέγχου, της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και της κατάλληλης εξατομικευμένης θεραπείας των παθήσεων του μαστού.

Οι ασθενείς μας έχουν πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους που απαιτούνται για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας, με στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής μετά τη θεραπεία.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες με πρόσφατη διάγνωση, σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας ή της αποθεραπείας καθώς και σε γυναίκες που θέλουν να ενημερωθούν για την πρόληψη του καρκίνου και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.


Έγκαιρη & αξιόπιστη διάγνωση

Τα Κέντρα Μαστού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για τη διενέργεια πλήρους και αξιόπιστου προσυμπτωματικού και διαγνωστικού ελέγχου του μαστού.

Στο πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων, παρέχεται:
  • Ενημέρωση για τη νόσο και συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες με διάγνωση κακοήθειας καθώς και στις οικογένειές τους.
  • Κλινική εξέταση Μαστού.
  • Πλήρης απεικονιστικός έλεγχος με μηχανήματα τελευταίας γενιάς (ψηφιακή μαστογραφία, ψηφιακή τομοσύνθεση, υπερηχογράφημα μαστών με δυνατότητα ελαστογραφίας, μαγνητική μαστογραφία).
  • Κυτταρολογική - παθολογοανατομική εξέταση υλικού από το μαστό.
  • Γενετική Συμβουλευτική και Γονιδιακός έλεγχος.
  • Πλήρη διαγνωστική προσέγγιση σε περίπτωση ευρήματος ώστε να προσδιοριστεί η περαιτέρω σύσταση και διαχείριση από το θεράποντα κλινικό (One Day Clinic).
  • Επιπλέον, τα Κέντρα διαθέτουν συστήματα διαδερμικών βιοψιών (core biopsy και vacuum-assisted biopsy) και προεγχειρητικού εντοπισμού υπό απεικονιστικό έλεγχο.


ma2


Εξατομικευμένη αντιμετώπιση

Η θεραπεία αποσκοπεί στον τοπικό έλεγχο της νόσου, που πραγματοποιείται με την χειρουργική επέμβαση και την ακτινοθεραπεία καθώς και στη μείωση των συστηματικών υποτροπών, που πραγματοποιείται με τη χημειοθεραπεία και την ορμονοθεραπεία.

Κλείσιμο
Όλοι οι ασθενείς μας έχουν πρόσβαση στις πλέον εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές που προσφέρουν στη γυναίκα με καρκίνο μαστού, ογκολογική ασφάλεια και το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές που διενεργούνται στα Κέντρα Μαστού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι:
  • Βιοψία φρουρού λεμφαδένα
  • Λεμφαδενικός καθαρισμός μασχάλης
  • Ογκοπλαστική μαστού
  • Μαστεκτομή και άμεση αποκατάσταση μαστού
  • Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική μαστών
  • Παράλληλα, διενεργείται εισαγωγική και επικουρική χημειοθεραπεία, ενώ εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές.
  • Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωτοποριακή μέθοδος ακτινοθεραπείας στον αριστερό μαστό με τεχνική ελέγχου της αναπνοής με το σύστημα Active Breathing Coordinator (ABC) της εταιρίας Elekta. Η ακτινοβόληση γίνεται σε βαθιά εισπνοή προστατεύοντας τόσο την καρδιά όσο και τον πνεύμονα.
  • Η τεχνική αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χορήγησης ακτινοβολίας υψηλού ρυθμού δόσης και την απεικονιστική καθοδήγηση (Image Guided Radiation Therapy), διασφαλίζει τη γρήγορη και ασφαλή ακτινοθεραπεία της ασθενούς με τις σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές.
  • Συνεργασία πολλών ιατρικών ειδικοτήτων για τη φροντίδα της γυναίκας
  • Για τη φροντίδα των ασθενών μας συνεργάζονται στενά εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, που ασχολούνται με το μαστό (ακτινοδιαγνώστες, χειρουργοί μαστού, πλαστικοί χειρουργοί, παθολόγοι - ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές-ογκολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι, πυρηνικοί ιατροί, κλινικοί γενετιστές), καθώς και κλινικοί διατροφολόγοι, κλινικοί ψυχολόγοι, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας.


Στα επανδρωμένα, από εξειδικευμένους ιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων, Ογκολογικά Συμβούλια των Κέντρων Μαστού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, προτείνονται εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα για κάθε ασθενή.


Υποστηρικτική θεραπεία

Με στόχο τη σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των γυναικών με καρκίνο μαστού, καταρτισμένοι ψυχολόγοι προσφέρουν υποστηρικτική θεραπεία στις ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία ή άλλη θεραπευτική αγωγή, καθώς και στους συγγενείς τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας ή και της θεραπείας τους.

ma1


Λειτουργία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα

Τα Κέντρα Μαστού ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ, είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το Πρότυπο ENISO 9001:2015 – Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των ασθενών και των οικείων τους.

Παράλληλα, από το 2016 το Κέντρο Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ είναι πλήρες μέλος του «Breast Centers Network», του πρώτου διεθνούς δικτύου Κλινικών αποκλειστικά για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, και λειτουργεί με πλήρη συμμόρφωση στις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες πιστοποιώντας το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης