Έσπασε τα ρεκόρ η Aston Martin του Τζέιμς Μποντ: Πωλήθηκε για 6,4 εκατ. δολάρια!

Έσπασε τα ρεκόρ η Aston Martin του Τζέιμς Μποντ: Πωλήθηκε για 6,4 εκατ. δολάρια!

Ο Οίκος αποκατέστησε πλήρως τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και πλέον ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί αν θέλει να το βγάλει στους δρόμους κανονικά

aston-martin-ekso
Η ασημένια Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ του 1965, πουλήθηκε στη δημοπρασία της RM Sotheby's στο Μοντερέι της Καλιφόρνια αντί του ποσού των 6,4 εκατ. δολαρίων - περίπου 5.770.000 ευρώ - σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό ξεπέρασε κατά πολύ την προηγούμενη πώληση ίδιου μοντέλου που είχε φτάσει το 1.800.000 ευρώ.

James Bond Aston Martin from 'Goldfinger' sells for $6 million


Η DB5 είναι ένα από τα τρία αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ που έχουν «επιζήσει». Το οδηγούσε ωε «007» ο Σον Κόνερι στο Goldfinger, ενώ επίσης χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του Thunderball.

Για τις ανάγκες του βρετανού πράκτορα, η Aston Martin είχε εφοδιαστεί με ειδικά καθίσματα που εκτινάσσονταν, ειδικά όπλα και μηχανές καπνού.

Κλείσιμο
«Ηταν πολύ μπροστά από την εποχή του σαν αυτοκίνητο. Και μάλιστα σήμερα, τα αυτοκίνητα επανέρχονται στην εποχή εκείνη», δήλωσε ο Μπάρνεϊ Ρούπερχτ, ειδικός επί των αυτοκινήτων στον οίκο Sotheby's.

James Bond's Aston Martin sells for $6.4 million at auction


Ο πρώην ιδιοκτήτης της Aston Martin θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, ενώ το συγκεκρικέμενο μοντέλο έχει μόνο δύο «αδερφάκια» σε όλο τον κόσμο.

Ο Οίκος αποκατέστησε πλήρως τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και πλέον ο νέος ιδιοκτήτης, που επίσης παραμένει ανώνυμος, μπορεί αν θέλει να το βγάλει στους δρόμους κανονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης