Τα καρτούν δεν είναι μόνο για να τα βλέπεις στην τηλεόραση

Τα καρτούν δεν είναι μόνο για να τα βλέπεις στην τηλεόραση

Η πιο ανατρεπτική σειρά επίπλων που θα αλλάξει τη διακόσμηση του σπιτιού σου ολοκληρωτικά

PH160077
Οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι η δημιουργία τους απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μαζί τους αναπτύσσεται προοδευτικά, καθώς από τη στιγμή που τα γνωρίσουν αρχίζουν να τα βλέπουν με πάθος, τα μιμούνται, τα ενσωματώνουν στο παιχνίδι τους και τα επικαλούνται σε καθημερινή βάση.

Τα καρτούν, όμως, δεν αποτελούν πηγή διασκέδασης μόνο για τα παιδιά. Είναι και οι μεγάλοι που αγαπούν να έρχονται σε επαφή με τα φανταστικά πλάσματα της μικρής ή της μεγάλης οθόνης, τροφοδοτώντας τη σκέψη τους, τη συμπεριφορά τους, τις επιλογές τους από αυτά.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Sarah Andelman, Διευθύντρια της πιο διάσημης παριζιάνικης μπουτίκ, της Colette, και o σχεδιαστής Craig Redman, εμπνεύστηκαν από το Darcel Disappoints για να δημιουργήσουν μια ειδική σειρά επίπλων για το σπίτι, θα αντιληφθεί τη θετική επιρροή των κινούμενων σχεδίων στην ανθρώπινη διάθεση.

Η Colette ήταν γνωστή για το πώς κατάφερε να συγχωνεύσει την πολυτέλεια της μόδας με μια έντονη αισθητική του δρόμου, ενώ είχε συνεργαστεί με αρκετούς εικαστικούς και καλλιτέχνες για δικές της σειρές. Το Darcel Disappoints, από την άλλη, είναι ένα καρτούν δημοφιλές στο χώρο της μόδας και του design, που ξεχωρίζει για το μοναδικό του στιλ και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή στη Νέα Υόρκη.

Αυτές οι δύο αισθητικές συνδυάστηκαν και υπό την καλλιτεχνία της Andelman και του Redman οδήγησαν στο αποτέλεσμα της συλλεκτικής σειράς FÖRNYAD, για λογαριασμό της ΙΚΕΑ.
PE727835


Μέσα από απρόσμενα χρώματα, ιδιαίτερο design, χιούμορ και παιχνιδιάρικα μοτίβα, τα βασικά στοιχεία της φιγούρας του Darcel, επαναλαμβάνονται σε όλη τη συλλογή και τονίζονται από το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της Colette. Το μάτι του Darcel γίνεται σκαμπό και φωτιστικό, το σήμα κατατεθέν του, το μονόκλ, μετατρέπεται σε χαλί, ενώ ο συνδυασμός των στοιχείων αυτών, με μια ποικιλία άλλων σχημάτων δημιουργούν το πιο πολύχρωμο και χαρούμενο κάλυμμα καναπέ και κάδο απορριμμάτων.

Τη συλλογή συμπληρώνουν τραπέζια και σερβίτσια, σε απλές μορφές αλλά με έντονες πινελιές και κάπως έτσι η διακόσμηση ενός χώρου μπορεί να ανατραπεί εντελώς. Μαζί της και η διάθεση του ενοίκου – είτε πρόκειται για μόνιμο κάτοικο ενός σπιτιού, είτε για φοιτητή. Ειδικά για την περίπτωση των φοιτητών, οι δημιουργοί της σειράς φρόντισαν ώστε να σχεδιαστούν κομμάτια όπως σακίδιο, είδη γραφείου, θήκη για tablet κ.α.

Κλείσιμο
H συνεργασία της ΙΚΕΑ με τον Craig Redman ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία της ανανεωμένης τσάντας μεταφοράς, ενός από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της IKEA. «Με το νέο μοτίβο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τσάντα μεταφοράς αν θέλετε να μεταφέρετε πράγματα με στιλ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.
PH159891
Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο του Darcel Disappoints και ανακαλύψτε τη νέα, συλλεκτική σειρά FÖRNYAD στα καταστήματα ΙΚΕΑ καθώς και στο ΙΚΕΑ.gr.

PH159878
PH159885
PH159890
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης