To doodle της Google «υποδέχεται» το θερινό ηλιοστάσιο και μας εύχεται καλό καλοκαίρι

To doodle της Google «υποδέχεται» το θερινό ηλιοστάσιο και μας εύχεται καλό καλοκαίρι

Αρχίζει σήμερα και επίσημα το καλοκαίρι

google-doodle
Αφιερωμένο στο θερινό ηλιοστάσιο είναι το σημερινό doodle της Google.

Το θερινό ηλιοστάσιο, στις 18.54 ώρα Ελλάδας, «γιορτάζεται» από την Google με ένα σκίτσο της Γης και μια ξαπλώστρα κάτω από τον Ήλιο.

therino


Αργά σήμερα το απόγευμα, στις 18:54 ώρα Ελλάδας, θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει έτσι το φετινό καλοκαίρι και επίσημα, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους.

Από την Παρασκευή και μετά, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, εωσότου σχεδόν εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου θα υπάρχει πια η μικρότερη μέρα.

Κλείσιμο
Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα υπάρχει το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης