Έρευνα: Οι Αμερικάνοι ανησυχούν περισσότερο για τα «fake news» απ΄ότι για την τρομοκρατία

Έρευνα: Οι Αμερικάνοι ανησυχούν περισσότερο για τα «fake news» απ΄ότι για την τρομοκρατία

Για την διάδοση ψευδών ειδήσεων θεωρούν υπεύθυνους τους πολιτικούς και τους ακτιβιστές - Πιστεύουν ότι η αποκατάσταση της αλήθειας βρίσκεται στα «χέρια» των δημοσιογράφων

pape54_
Μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και από την τρομοκρατία θεωρούν οι Αμερικανοί τα «fake news».

Η έρευνα του ινστιτούτου «Pew Research Center», που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι, οι πολίτες στη χώρα του Τραμπ ανησυχούν περισσότερο για τις ψευδείς ειδήσεις παρά για την κλιματική αλλαγή, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, το 68% των ενήλικων Αμερικανών θεωρούν ότι οι ψευδείς ειδήσεις επηρεάζουν την εμπιστοσύνη προς τους κυβερνητικούς θεσμούς.

Η παραπληροφόρηση θεωρείται πλέον σημαντικότερο πρόβλημα από τον σεξισμό, τον ρατσισμό, την παράνομη μετανάστευση ή την τρομοκρατία, όπως σχολιάζει το «Associated Press».

Για την διάδοση των ψευδών ειδήσεων, οι Αμερικανοί θεωρούν υπεύθυνους τους πολιτικούς και τους ακτιβιστές και για την αποκατάσταση της αλήθειας πιστεύουν ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αναλάβουν δράση.

Στην ερώτηση: «ποιος ευθύνεται για την παραπληροφόρηση», το 57% των ερωτηθέντων έδειξε τους πολιτικούς και τα στελέχη που τους πλαισιώνουν,. Για το 53%, οι οργανώσεις ακτιβιστών είναι υπεύθυνες για το θέμα.

Οι δημοσιογράφοι και ξένοι παράγοντες, όπως η Ρωσία, θεωρήθηκαν ότι ευθύνονται για τα fake news από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Επιπλέον, οι διαφορές στις πολιτικές αντιλήψεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πώς σκέφτονται οι πολίτες σχετικά με τα «fake news».

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς να κατηγορήσουν τους δημοσιογράφους για το πρόβλημα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου «Pew», οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο καχύποπτοι απέναντι στους δημοσιογράφους και θεωρούν πως τα ΜΜΕ καλύπτουν όπως τους βολεύει τα γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί συχνά πυκνά τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς ότι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις που δεν του αρέσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης