Έρευνα: Οι πολλοί καφέδες βλάπτουν σοβαρά την καρδιά

coffeee

Όσοι καταναλώνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, επιβαρύνουν την υγεία τους αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%

Mε έξι καφέδες καθημερινά, θέτουμε σε σοβαρό κίνδυνο την καρδιά μας, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας.

Με βάση τα ευρήματα της μελέτη των επιστημόνων, όσοι καταναλώνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, επιβαρύνουν την υγεία τους αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%.

«Οι περισσότεροι συμφωνούν πως, όταν πίνουν πολύ καφέ νιώθουν εκνευρισμό, ευερεθιστότητα, ακόμη και ναυτία. Μπορεί όμως το γεγονός αυτό να υποδηλώνει ότι έχετε φθάσει στα όριά σας ως προς την κατανάλωση καφέ», επισημαίνει η Ελίνα Χιπόνεν, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

«Ο καφές είναι η πιο συνηθισμένη διεγερτική ουσία στον κόσμο - μας ξυπνάει, ενισχύει την ενέργειά μας και μας βοηθά στη συγκέντρωση, αλλά οι άνθρωποι πάντα ρωτούν «πόση ποσότητα καφεΐνης είναι υπερβολική για τον οργανισμό», λέει η Χιπόνεν και προσθέτει:

«Η ίδια υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν την υγεία της καρδιάς τους και την αρτηριακή τους πίεση μέσα σε φυσιολογικά όρια, αν καταναλώνουν ημερησίως λιγότερο από έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα».

Καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα καφέ, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση γεγονός που καθιστά ευεπίφορη την υγεία της καρδιάς.

Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, κάθε 12 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος από καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skordo

Επιστημονική ομάδα του Άμστερνταμ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» της μακροζωίας – Συμβάλλει στην τόνωση της υγείας του εντέρου

282

Οι άνδρες στο δυτικό Λονδίνο έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε. - Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat ζουν κατά μέσο όρο 82 χρόνια - Πού έχουν το μικρότερο  προσδόκιμο ζωής και πόσο ζουν στην Ελλάδα

mit0

4 δεκαετίες προσφοράς  ολοκληρωµένων υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών που χαρακτηρίζουν το ΜΗΤΕΡΑ ως τη  µοναδική ολοκληρωµένη κλινική  στην Ελλάδα - για όλη την οικογένεια και κάθε ηλικία!