Ελπίδα στις αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης δίνει το ERA test

egg

Πολλές βελτιώσεις στον κύκλο εξωσωματικής όπως τα πρωτόκολλα, τα φάρμακα, τα καλλιεργητικά υλικά του εργαστηρίου και καλύτερες μέθοδοι επιλογής των εμβρύων σε διαφορετικά στάδια έχουν αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής

Ελπίδα στις αποτυχημένες προσπάθειες εμφύτευσης και καθ’έξην αποβολές στην εξωσωματική γονιμοποίηση δίνει το ERA τεστ (Endometrial Receptivity Assesment test).

Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει γίνει πρώτη επιλογή των υπογόνιμων ζευγαριών αφού τα τελευταία χρόνια μπορεί να θεραπεύσει όλο και περισσότερες αιτίες υπογονιμότητας.

Πολλές βελτιώσεις στον κύκλο εξωσωματικής όπως τα πρωτόκολλα, τα φάρμακα, τα καλλιεργητικά υλικά του εργαστηρίου και καλύτερες μέθοδοι επιλογής των εμβρύων σε διαφορετικά στάδια έχουν αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής. Παρόλα αυτά η εμφύτευση αποτελεί το «μαύρο κουτί» της εξωσωματικής.

Παγκοσμίως το ποσοστό εγκυμοσύνης κυμαίνεται μεταξύ 19-39%ενώ σε ασθενείς με καλή πρόγνωση και επιλογή εμβρύων δεν ξεπερνά το 60-70%. Αυτό αποδεικνύει ότι η μήτρα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από ότι νομίζαμε έως τώρα, ότι δηλαδή χρειαζόμασταν μόνο ένα καλό έμβρυο ώστε να μείνει έγκυος η ασθενής. Η πρώτη εξέταση που γίνεται στην ασθενή που θα υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, για να εκτιμήσουμε την μήτρα και τυχόν παθολογία της, είναι ο διακολπικός υπέρηχος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης