Σαρακοστή: Ευκαιρία για αποτοξίνωση και δοκιμή νέων γεύσεων

Σαρακοστή: Ευκαιρία για αποτοξίνωση και δοκιμή νέων γεύσεων

Για όσους αντιμετωπίζουν τη νηστεία ως μια "επίπονη" διαδικασία, ας κάνουν κλικ παρακάτω

nisteia
Είτε γίνεται για θρησκευτικούς λόγους είτε όχι, η περίοδος της Σαρακοστής, αντιμετωπίζεται από μια μερίδα ανθρώπων ως μια πρέπουσα αφορμή για αποτοξίνωση από μια κρεατοφαγική καθημερινότητα. Για κάποιους άλλους, βέβαια, η μετάβαση σε μια χορτοφαγική πραγματικότητα είναι «επίπονη», καθώς η στέρηση των ζωικών και άλλων λιπαρών δύσκολα… χωνεύεται.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσει κανείς υγιεινές εναλλακτικές, που μπορούν να προσφέρουν τη μέγιστη απόλαυση και να ωφελήσουν τον οργανισμό. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που νηστεύουν είναι δυνατόν να παρουσιάσουν χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Επίσης, η νηστεία φαίνεται να καταπολεμά και την κατάθλιψη, αφού οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες επιτρέπουν την απαλλαγή από τις συσσωρευμένες τοξίνες, που επιβαρύνουν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική υγεία.

Αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί ωστόσο, είναι ότι η νηστεία δεν σημαίνει στέρηση «πλούσιων» γεύσεων. Το αντίθετο. Ο θαυμαστός κόσμος της γαστρονομίας και οι εμπνευσμένοι συνδυασμοί του συνεχίζουν να αναδεικνύονται αυτές τις ημέρες, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι νηστίσιμες δημιουργίες των αγαπημένων everest. 

Είναι ο "σύμμαχος" πολλών ανθρώπων από το ξημέρωμα μέχρι αργά το βράδυ. Δεν θα μπορούσε να μην είναι και τις 48 ημέρες της Σαρακοστής.  

Ειδικά φέτος εκτός από τις all time classic γεύσεις τους, όπως η πατατόπιτα και το burger λαχανικών, το μενού των everest εμπλουτίστηκε με ολοκαίνουριες προτάσεις όπως η Χορτόπιτα Ταψιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και η Vegan Pizza με λαχανικά!

Κλείσιμο
Τα θρυλικά σάντουιτς των everest είναι ακόμα εδώ, ακόμα πιο νόστιμα. Τα έχετε δοκιμάσει με αφράτους ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες;

Για τους πολύ απαιτητικούς δε, ή για εκείνους που ενδόμυχα φαντάζονται τον εαυτό τους ως σεφ, η διαδικασία δημιουργίας ενός λαχταριστού σάντουιτς μέσα από μία μεγάλη ποικιλία νηστίσιμων και πολύ γευστικών υλικών, θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία τους. 

Κάποιοι είναι ορκισμένοι λάτρεις του καφέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον στερηθούν ούτε λεπτό. Τα everest προσφέρουν την εναλλακτική του νηστίσιμου cappuccino vegan με ρόφημα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας, αποθεώνοντας τον καφέ… «Θεό» και μαζί τους τις αισθήσεις όσων θα τον απολαύσουν και τις 48 ημέρες της νηστείας.

Extra tip από τα everest: Μπορείτε να τον συνοδεύσετε με ένα νηστίσιμο donut με κανέλα ή με γέμιση πραλίνας ή με ένα νηστίσιμο λουκουμά.

Ανακαλύψτε όλα τα νηστίσιμα μυστικά στα φυσικά καταστήματα Everest, στο www.everest.gr ή στο everest app.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης