Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Το μήνυμα που στέλνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Το μήνυμα που στέλνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

world-health-day
Καλύτερες ημέρες συνεργασίας με την πολιτεία και όλους όσοι έχουν την ευθύνη της υγείας των Ελλήνων δηλώνει ότι προσδοκά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου) που είναι αφιερωμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

«Είναι στ’ αλήθεια πρωθύστερο να γιορτάζουμε στην Ελλάδα την ημέρα αυτή, εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΥΥΚΑ στην προσπάθεια προσέλκυσης γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων στο νέο του εγχείρημα. Δηλαδή σε μια ΠΦΥ που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και ουσιαστικά αποκλείει το σύνολο των ιδιωτών, εξειδικευμένων γιατρών οδηγώντας σε επιδείνωση του braindrain… » δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Και συνεχίζει αναφέροντας πως «ο ΠΙΣ είναι έτοιμος να βοηθήσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να καταθέσει βιώσιμες προτάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα σύστημα λειτουργικό, βιώσιμο και αποδοτικό με γνώμονα μόνο το όφελος των πολιτών της χώρας».

Η αξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας για την υγεία του πληθυσμού

«Είναι γνωστό ότι όπου λειτουργεί σωστά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έχουμε μείωση των επιπλοκών σε σοβαρά πάσχοντες, μείωση των νοσηλειών, αύξηση του προσδόκιμου ζωής και καλύτερη έκβαση σε νοσήματα που θα μπορούσαν να προβλεφθούν εν τη γενέσει τους ή να αναχαιτιστούν με απλές θεραπευτικές στρατηγικές, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία, το γλαύκωμα και κάποια είδη καρκίνου που όταν διαγνωστούν πρώιμα οδηγούνται σε πλήρη ίαση» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αντίθετα, «μια ελλιπώς οργανωμένη ΠΦΥ μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των πολιτών και ταλαιπωρία μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ως ΠΙΣ χαιρετίζουμε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και προσδοκούμε σε καλύτερες ημέρες συνεργασίας όλων όσων έχουμε την ευθύνη της υγείας των συμπολιτών μας» καταλήγει ο ΠΙΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης