Σοκολατένια ... κεμπάπ και πίτσες στο Μάριμπορ

Σοκολατένια ... κεμπάπ και πίτσες στο Μάριμπορ

Εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες πολίτες αναμένεται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αφήσουν για λίγο στην άκρη παραδοσιακές... συνταγές σοκολάτας

cimg2994
Γαστρονομικές γεύσεις πέρα από τα συνήθη "σύνορα" μεταξύ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, πρωτότυπες και συνάμα πρωτοποριακές συνταγές που "παντρεύουν" πικάντικες και γλυκές γεύσεις, συνθέτουν τα "συστατικά" του Φεστιβάλ Τσίλι και Σοκολάτας, η αυλαία του οποίου άνοιξε σήμερα στο Μάριμπορ.

Στην πλατεία Leon Stukelj, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες πολίτες αναμένεται - σύμφωνα με τους διοργανωτές - να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αφήσουν για λίγο στην άκρη παραδοσιακές... συνταγές σοκολάτας. Στόχος και ταυτόχρονα πρόκληση, οι δημιουργίες σοκολάτας με ...τσίλι, ή με την προσθήκη άλλων ιδιαίτερων και πικάντικων υλικών, προκειμένου να δώσουν ξεχωριστή γεύση στον ουρανίσκο των επισκεπτών.

Το διήμερο φεστιβάλ προσφέρει στους επισκέπτες γλυκά και πικάντικα προϊόντα και σ' αυτό το "παρών" δίνουν σαράντα δημιουργοί από τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και την Ιταλία.

Πέρα από τα κλασικά συντριβάνια ... σοκολάτας, που εκτός από το υπέροχο θέαμα προσφέρουν και γεύση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες γεύσεις: από σοκολατένιο κεμπάπ και πίτσα μέχρι σοκολατένιο ζαμπόν και κρασιά και λάδι με έντονη την προσθήκη τσίλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης