Κι όμως, μπορείς να πάρεις και από αλλού πρωτεΐνη εκτός από το κρέας

Κι όμως, μπορείς να πάρεις και από αλλού πρωτεΐνη εκτός από το κρέας

Οι φυτικές πρωτεΐνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία

proteines
Η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό. Αναζωογονεί τους μύες, σου δίνει ενέργεια και σε χορταίνει όσο τίποτα άλλο. Όταν αποφάσισα να βγάλω το κρέας από τη διατροφή μου τρώγοντας μόνο τις φορές που το έβρισκα από χωριό, έπρεπε να βρω τροφές που θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν και να αναπληρώσουν την ανάγκη του οργανισμού μου για πρωτεϊνη. Και ήθελα φυσικά να έχω και εναλλακτικές για να μην βαριέμαι.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων (Institute of Food Technologies) μας δίνει 2 τροφές που σίγουρα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες. Η αλήθεια είναι πως οι φυτικές πρωτεΐνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία. Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης καθώς και τον κίνδυνο να πάθεις καρδιακά προβλήματα και διαβήτη. 

Oι φυτικές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη συνήθως προσφέρουν στον οργανισμό και φυτικές ίνες ενώ πολλές από αυτές είναι και πιο οικονομικές. Δες ποιες είναι οι 2 τροφές για τις οποίες αποφάσισα να σου μιλήσω

Κινόα
Η κινόα εμφανίζεται όλο και σε περισσότερες μορφές. Είναι χαμηλή σε λιπαρά, δεν περιέχει χοληστερίνη και είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και φυτικών ινών. Πιο συγκεκριμένα το 1 φλ.τσ. μαγειρεμένης κινόα περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Στο εξωτερικό μπορεί κανείς να τη βρει σε πολλές μορφές (σε ζυμαρικά, σε ψωμί, σε κράκερ, σε μπάρες πρωτεϊνης και σε γλυκά). Στην Ελλάδα οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης