«'Ενα Έργο, μια ιστορία»: 12 ιστορίες ανθρώπων που συγκινούν

«'Ενα Έργο, μια ιστορία»: 12 ιστορίες ανθρώπων που συγκινούν

Δείτε δώδεκα αυτοτελή  επεισόδια που παρουσιάζουν το ξεχωριστό έργο καθημερινών συμπολιτών μας και  αποτελούν πηγή έμπνευσης 

PROTOTHEMA
Δώδεκα επεισόδια, δώδεκα ιστορίες ανθρώπων που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Μετά την επιτυχημένη προβολή της εκπομπής «Ένα Έργο, μια ιστορία» στην τηλεόραση του ΣKAI και στο History Channel της Cosmote TV, τα 12 αφιερώματα σε συμπολίτες μας, που αποφάσισαν να ζήσουν διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο, είναι πλέον διαθέσιμα στο skai.gr και στο www.ergohellas.gr.

Δεν πρόκειται για ήρωες, υπεράνθρωπους ή παράτολμους ακτιβιστές, αλλά για καθημερινούς ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες της κρίσης, δεν σταμάτησαν να εφευρίσκουν τρόπους να δίνουν αξία σε ό,τι κάνουν, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους. Για την παρουσίαση των ιστοριών επιστρατεύτηκαν 12 διαφορετικοί άνθρωποι -δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί- οι οποίοι γνώρισαν τους πρωταγωνιστές, συγκινήθηκαν από το έργο τους και κλήθηκαν να επικοινωνήσουν στο κοινό τα όσα «διδάχθηκαν» και οι ίδιοι.

Κάθε μια ιστορία μοναδική, ακριβώς όπως και ο κάθε πρωταγωνιστής της, προκαλεί τα συναισθήματα και αποτελεί ευκαιρία για σκέψη, ακόμα και για μίμηση.

Στο πρώτο επεισόδιο ένας καταξιωμένος καρδιολόγος, Διευθυντής στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ταξιδεύει στα Ανώγεια της Κρήτης, και εξετάζει ασθενείς δωρεάν, μπαίνοντας στην καρδιά τους -παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Ακολουθεί η ιστορία μιας φιλολόγου, η οποία διδάσκει θέατρο σε παιδιά, εθελοντικά και εκτός σχολικού προγράμματος, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τα όρια της πραγματικότητας και του εαυτού τους -παρουσιάζει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.  Στο τρίτο επεισόδιο ένας δημιουργικός «παππούς» μαθαίνει τα παιδιά της Εύβοιας να παράγουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα, διδάσκοντάς τους αφιλοκερδώς την αξία της δεύτερης ευκαιρίας -παρουσιάζει ο Χρήστος Λούλης. Έπειτα, ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνει ο ίδιος τις φιγούρες του και δίνει δωρεάν παραστάσεις για να χαρίσει χαμόγελα σε παιδιά και ηλικιωμένους -παρουσιάζει η Ελεονόρα Ζουγανέλη.

Στο πέμπτο επεισόδιο η Ιωάννα Παππά παρουσιάζει μια ομάδα νέων γυναικών στη Θεσσαλονίκη, που βοηθάει μέσα από μαθήματα ραπτικής άλλες γυναίκες, να πιστέψουν σε ένα νέο ξεκίνημα.  Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Νίκος Κουρής, ο οποίος μάς γνωρίζει έναν αστικό καλλιεργητή, που θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα, αλλάζοντας την ποιότητα της τροφής και της ζωής μας. 

Στο έβδομο επεισόδιο έρχεται η Εύα Αντωνοπούλου και ένας κούριερ, ο οποίος μετέτρεψε τη θλίψη του για τις εικόνες εξαθλίωσης στο δρόμο, σε έμπνευση για μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες αλληλεγγύης στην Κρήτη. 

Κλείσιμο
Ακολουθούν: 

Μια δασκάλα μπαλέτου στην Κάσο, η οποία μαθαίνει αφιλοκερδώς στα κοριτσάκια του νησιού, την τέχνη να χορεύουν, να φαντάζονται και ν’ ακολουθούν τα όνειρά τους και την οποία παρουσιάζει η Κατερίνα Λέχου.

Ένα νέο κορίτσι, που από τις τελευταίες τάξεις του σχολείου έως σήμερα, βοηθάει εθελοντικά παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες να ξεπερνούν εμπόδια ζωής, σε συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας -παρουσιάζει ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Μία καθηγήτρια μαθηματικών, η οποία  μετατρέπει τις σχέσεις των αριθμών σε διεθνώς βραβευμένα έργα τέχνης, σε μία προσπάθεια να μυήσει τα παιδιά στην «ποίηση» της μαθηματικής επιστήμης -παρουσιάζει η Γιούλικα Σκαφιδά.

Η εμπνεύστρια μιας ομάδας εθελοντών ζωγράφων, που ζωγραφίζουν αγαπημένους ήρωες των παιδιών στους απρόσωπους τοίχους παιδικών νοσοκομείων και δομών φιλοξενίας -παρουσιάζει η Μαρία Ναυπλιώτου.

Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος δημιούργησε ένα λογισμικό με το οποίο οποιοδήποτε ελληνικό ή αγγλικό κείμενο μετατρέπεται αυτόματα σε braille. Την ιστορία του αφηγείται ο Νίκος Ψαρράς.

Κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με την προσφορά της ERGO Ασφαλιστικής προς τον πρωταγωνιστή: Ένα μοναδικό δώρο, επιλεγμένο να υποστηρίζει τη συνέχιση του έργου του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης