Γιόγκα με συνοδεία κρασιού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Γιόγκα με συνοδεία κρασιού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Από τη μία η yoga  αυξάνει τα επίπεδα παραγωγής σεροτονίνης, ενδορφινών και γενικότερα των «ορμονών της χαράς», από την άλλη οίνος ευφραίνει καρδίαν και κάπως έτσι γεννήθηκε  το πρώτο Yoga & Wine Workshop

yoga1
Η ιέρεια της γιόγκα, Ειρήνη Δαμανάκη, εξηγεί πως μπορεί να συνδυαστεί η αρχαία επιστήμη και φιλοσοφία της γιόγκα με μια εξειδικευμένη εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιών.

Η yoga είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τα επίπεδα παραγωγής σεροτονίνης και ενδορφινών και γενικότερα των «ορμονών της χαράς». Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η απόλαυση του κρασιού απελευθερώνει ενδορφίνες στο σώμα, οι οποίες μας επιτρέπουν να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο τη στιγμή.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το πρώτο Yoga & Wine Workshop, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 17.30 στο Botilia.gr στην Καλλιθέα.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr η Ειρήνη Δαμανάκη, η γιόγκα είναι αποδεδειγμένο ότι γυμνάζει, μειώνει το άγχος, ηρεμεί το μυαλό, και ανακουφίζει το σώμα από την ένταση, ενώ μέσω της σωστής αναπνοής επιτρέπει στον ασκούμενο να έρθει σε επαφή με το κέντρο της ισορροπίας του, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις του”

Και προσθέτει: “Η πλειοψηφία δηλώνει, ότι μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος, νιώθουμε ανεβασμένη τη διάθεσή μας με έντονο το συναίσθημα της ευχαρίστησης και της ευφορίας. Σκεφτείτε τώρα, πως ο στόχος μας είναι να νιώσεις ακόμα πιο ανάλαφρος και πιο χαλαρός οξύνοντας τις αισθήσεις σου στο μέγιστο, απολαμβάνοντας τέσσερα ειδικά επιλεγμένα για τη στιγμή οργανικά και βιοδυναμικά κρασιά, μετά τη yoga. Άλλωστε οι ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού είναι γνωστές και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει”.


yoga2
yoag3
yoga4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης