Εμμηνόπαυση στα 40: Τι να κάνω;

emmi

Τα αίτια που προκαλούν πρόωρη εμμηνόπαυση δεν είναι εύκολο να καθοριστούν με σαφήνεια

Η εμμηνόπαυση ισοδυναμεί με το τέλος της έμμηνης ρύσης και – κατά συνέπεια – της γυναικείας γονιμότητα, καθώς σταματά η παραγωγή ωαρίων από τις ωοθήκες. Σε γενικές γραμμές η εμμηνόπαυση συντελείται στην ηλικία των 50 ετών. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, παρουσιάζουν πρόωρη εμμηνόπαυση στα 40 τους, ενώ στο 8% των γυναικών παγκοσμίως η έμμηνος ρύση διακόπτεται πριν από τα 40.

Τα αίτια που προκαλούν πρόωρη εμμηνόπαυση δεν είναι εύκολο να καθοριστούν με σαφήνεια. Η κληρονομικότητα θεωρείται ότι είναι σημαντικός προδιαθεσικός παράγοντας – αν και δεν αποτελεί κανόνα – έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση περίπου στην ίδια ηλικία με τις μητέρες τους.

Ακόμη, αυτοάνοσα νοσήματα, όπως διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και θυρεοειδής, αποτελούν ενοχοποιητικούς παράγοντες για την πρόωρη παύση της λειτουργίας των ωοθηκών.

Η εμμηνόπαυση επιβεβαιώνεται με μια σειρά εξετάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικές μετρήσεις του επιπέδου των ορμονών FSH και LH (που ρυθμίζουν την ωορρηξία), της οιστραδιόλης Ε2 (του κυρίου συστατικού του οιστρογόνου), καθώς και λεπτομερέστατο έλεγχο της λειτουργίας των ωοθηκών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

red-wine-pic

Βοηθά στο αδυνάτισμα, αποφάνθηκαν οι ειδικοί που απέδειξαν πως τα οφέλη που προσφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ρεσβερατρόλη, μία χημική σύνθεση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, ισοδυναμούν με εκείνα που μπορεί να επιτύχει αθλούμενος επί μία ώρα

7