Το μυστικό της μακροζωίας

Το μυστικό της μακροζωίας

Ολλανδική μελέτη έρχεται να ενισχύσει τη θεωρία ότι πράγματι υπάρχουν γονίδια μακροζωίας που θα πρέπει να εντοπιστούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα

Family-Grandparents
Η μακροζωία είναι τελικά οικογενειακή υπόθεση, όπως τεκμηριώνει ολλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέιντεν, μελέτησαν αρχεία από βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ αλλά και από την ολλανδική επαρχία του Zeeland και έτσι μπόρεσαν να αναλύσουν τα γενεαλογικά δέντρα σχεδόν 315.000 ατόμων από περισσότερες από 20.000 οικογένειες που οι ρίζες τους ξεκινούσαν από το 1740.

«Παρατηρήσαμε ότι όσους περισσότερους μακρόβιους συγγενείς είχε κάποιος, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Για παράδειγμα, όσοι είχαν γονείς με το μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης, είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς, συγκριτικά με κάποιον συνομήλικο άτομο του οποίου οι γονείς δεν είχαν ζήσει πολύ», εξηγεί ο Niels van den Berg διδακτορικός φοιτητής Μοριακής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης