«Το ΚΑΤ χθες ήταν αποκλεισμένο» απαντά στη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων

«Το ΚΑΤ χθες ήταν αποκλεισμένο» απαντά στη διοίκηση το Σωματείο Εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι περνούν στην αντεπίθεση διαψεύδοντας την διοίκηση που υποστήριξε ότι το ΚΑΤ λειτουργούσε κανονικά χθες - «Η πρόσβαση στις εισόδους του και στον εσωτερικό περίβολο ήταν απαγορευτική» 

kat_fwto_xioni
Στην αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΚΑΤ μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι το νοσοκομείο χθες λειτουργούσε κανονικά. Με ανακοίνωσή τους, την οποία κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τη διοίκηση που υποστήριξε χθες, μετά τη σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας, ότι το ΚΑΤ ήταν προσβάσιμο αλλά και σε πλήρη λειτουργία. Αναφέρουν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι πως είχαν ζητήσει από τη διοίκηση από την προηγούμενη της χιονόπτωσης ημέρα, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή, να ληφθούν μέτρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε.

«Η πρόσβαση στις εισόδους του και στον εσωτερικό περίβολο του Νοσοκομείου μέχρι και το μεσημέρι ήταν απαγορευτική» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε χθες το protothema.gr από το ΚΑΤ.


«Για ακόμα μια φορά σε μια κατάσταση που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενη και με προαποφασισμένα βήματα (αφού έγκαιρα οι διοικούντες γνώριζαν για την καιρική κατάσταση) όφειλαν να είχαν προνοήσει για την ασφαλή πρόσβαση εργαζομένων και ασθενών στο Νοσοκομείο. Ατυχής -τουλάχιστον- είναι η ανακοίνωση της Διοίκησης αφού και μόνο οι εικόνες που όλοι είδαμε τους διαψεύδουν» αναφέρει το Σωματείο.

Επισημαίνει δε ότι είχε ζητηθεί έγκαιρα με παρέμβαση τόσο στη Νοσηλευτική Διεύθυνση όσο και στη Διοίκηση να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων γεγονός που παράλληλα θα διασφάλιζε και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν «καθαρισμός δρόμων, ποσότητα αλατιού και όχημα που θα μεταφέρει το προσωπικό από και προς τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στη Στάση ΗΡΑΚΛΕΙΟ και της βραδινής και της πρωινής βάρδιας». Τίποτα από όλα αυτά δεν δρομολογήθηκαν παρά τις δεσμεύσεις , επιμένουν οι εργαζόμενοι.

«Η κινητοποίηση του Νοσοκομείου έγινε μετά τις παρεμβάσεις τις δικές μας και του Σωματείου» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφέρει ενδεικτικά πως ασθενείς επειδή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με δικά τους μέσα το Νοσοκομείο, αναγκάστηκαν και πήγαν σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Επίσης αναφέρει πως αναβλήθηκαν χειρουργεία. «Πράγματι χειρουργήθηκαν ασθενείς με καθυστερήσεις, από το μεσημέρι και μετά. Ο Διοικητής καλούσε την Αστυνομία να πάει να φέρει αποκλεισμένους από το χιόνι Αναισθησιολόγους από το σπίτι τους. Γιατροί, χειρουργοί πήγαιναν σπίτια συναδέλφων εργαλείο δοτών να τους φέρουν επειδή ήταν αποκλεισμένοι» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Κλείσιμο
«Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης προκαλεί θυμηδία. Με τα παπαγαλάκια της διαψεύδει κάθε τι στραβό που υπάρχει στις Υγειονομικές Μονάδες και το αναδεικνύουμε.

Καθυβρίζουν όποιον ασκεί κριτική. Αν έδειχνε τέτοια αντανακλαστικά και για τις ασκούμενες πολιτικές στην Υγεία τα πράγματα θα ήταν καλύτερα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης