«Έχω οστεοαρθρίτιδα στο ισχίο, τι πρέπει να κάνω;»

isxio-arthritida

Το ισχίο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στον ανθρώπινο σκελετό και από τις σημαντικότερες για τη λειτουργία του

Το ισχίο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στον ανθρώπινο σκελετό και από τις σημαντικότερες για τη λειτουργία του. Είναι άρθρωση σταθερή αφού αποτελείται από μια μηριαία κεφαλή σφαιρικού σχήματος και μια βαθιά οστική κοιλότητα την κοτύλη, οι επιφάνειες των οποίων καλύπτονται κατά μεγάλο ποσοστό από αρθρικό χόνδρο.

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι μία εκφυλιστικού τύπου πάθηση, κατά την οποία συμβαίνει μία σταδιακή φθορά του χόνδρου της άρθρωσης, με αποτέλεσμα την προοδευτική καταστροφή της. Εκδηλώνεται με πόνο (ο οποίος σε αρχικά στάδια εμφανίζεται μετά από κόπωση ενώ σε τελικά στάδια και κατά την ηρεμία) δυσκαμψία της άρθρωσης και δυσχέρεια βάδισης, με σαφή επίπτωση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς και στην ψυχολογία του.

Η θεραπεία εκλογής της εγκατεστημένης οστεοαρθρίτιδας του ισχίου είναι η ολική αρθροπλαστική, η αντικατάσταση δηλαδή της άρθρωσης με πρόθεση. Η τεχνητή άρθρωση είναι μια σφαιρική διάρθρωση, που αποτελείται από έναν στειλεό του μηριαίου με κεφαλή (σφαίρα) και ένα κυπέλλιο κοτύλης (υποδοχή της σφαίρας).

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zoiii

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

stonehenge-pic-ena

Ήταν αγρότες που διέσχισαν τη Μεσόγειο, έφθασαν στην Ιβηρική και κατέληξαν στη Βρετανία περίπου το 4.000 π.Χ, ενώ χίλια χρόνια αργότερα, απόγονοί τους, κατασκεύασαν το μνημείο, για λόγους που ακόμα παραμένουν ασαφείς

68