Δωρεάν εξετάσεις σε ευάλωτες ομάδες την Παρασκευή στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

ygeia_aliartos

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υγεία για Όλους - Ο ιατρικές έλεγχος θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι

Δωρεάν εξετάσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, στις 30 Νοεμβρίου 2018 οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων. Ο ιατρικός έλεγχος των κατοίκων θα διενεργηθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15.00, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την 5η Υ.ΠΕ., το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, το Γ.Ν.Λιβαδειάς, τον Ι.Σ.Λιβαδειάς και το Κ.Υ. Αλιάρτου. Επίσης, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εθελοντές ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, την Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» και την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Στους κατοίκους του Δήμου θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός έλεγχος - screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου. Ο Συν/στής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Ασκληπιείου» Βούλας Α. Μανώλης και οι καρδιολόγοι της Κλινικής Α.Τσούκας, Α. Σιαμά, Ν. Κουρεμένος και Κ. Βεργής θα εξετάσουν όσους προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας και θα δώσουν στους ασθενείς τις κατάλληλες οδηγίες για τη ρύθμιση των καρδιολογικών τους παθήσεων.

Οι εθελοντές ιατροί του «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσουν ακόμη στους κατοίκους του Δήμου παθολογικό έλεγχο και εκτίμηση των αναγκών της υγείας τους καθώς και ενδοκρινολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου. Οι γυναίκες θα υποβληθούν και σε γυναικολογικές εξετάσεις – λήψη κολπικού επιχρίσματος Pap test και διακολπικό υπέρηχο, ενώ τα παιδιά θα εξεταστούν κλινικά από παιδίατρο και θα εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως θα δοθεί προτεραιότητα σε ανασφάλιστους πολίτες του δήμου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 22680-23753 (Κέντρο Κοινότητας).

Εμβολιασμός παιδιών

Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» συνεχίζει το έργο του και θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 και τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμό σε δομές ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 οι εθελοντές του Προγράμματος θα εξετάσουν κλινικά και θα εμβολιάσουν παιδιά στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zoiii

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

stonehenge-pic-ena

Ήταν αγρότες που διέσχισαν τη Μεσόγειο, έφθασαν στην Ιβηρική και κατέληξαν στη Βρετανία περίπου το 4.000 π.Χ, ενώ χίλια χρόνια αργότερα, απόγονοί τους, κατασκεύασαν το μνημείο, για λόγους που ακόμα παραμένουν ασαφείς

68