Το ΚΕΘΕΑ μεταφέρει τεχνογνωσία σε οκτώ χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ασίας

Το ΚΕΘΕΑ μεταφέρει τεχνογνωσία σε οκτώ χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ασίας

Αντιπροσωπεία 16 στελεχών από 8 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ασίας εκπαιδεύονται στη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ – Στόχος είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας στις πατρίδες του

kethea_ksenoi
Σε διεθνές σημείο αναφοράς στο πεδίο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων αναδεικνύονται τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο, αντιπροσωπεία 16 στελεχών από 8 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ασίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εκπαιδεύεται στη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί στα προγραμματά του το ΚΕΘΕΑ.

Η τετραήμερη (19-22 Νοεμβρίου 2018) επίσκεψη του διεθνούς κλιμακίου υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ-Γραφείο για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (UNODC), στο πλαίσιο του Περιφερειακού του Προγράμματος για το Αφγανιστάν και τις Γείτονες Χώρες.


«Με 35 χρόνια εμπειρίας στην ψυχική απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη, τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ επιλέχτηκαν για τους σκοπούς της επίσκεψης ως ένα μοντέλο ολιστικής θεραπείας, με τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα. Τα στελέχη από την Ασία μελετούν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΕΘΑΣ, και την προσέγγιση των θεραπευτικών κοινοτήτων που αυτά εφαρμόζουν, στην κοινωνία και στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος αντίστοιχα. Απώτερος στόχος είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας που θα αποκομίσουν στις πατρίδες τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Οι εκπαιδευμένοι είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται τόσο θεραπευτές όσο και ανώτεροι αξιωματούχοι των βασικών φορέων που έχουν συσταθεί στις παραπάνω χώρες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.


Στο σκεπτικό του ΟΗΕ, που αναφέρεται στην εκπαιδευτική αποστολή στο ΚΕΘΕΑ, υπογραμμίζεται η έμφαση που χρειάζεται να δοθεί στο ψυχοκοινωνικό, μη φαρμακολογικό μοντέλο των θεραπευτικών κοινοτήτων και στη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στην πολυπλοκότητα του στόχου της απεξάρτησης και επανένταξης, με σεβασμό στα εκάστοτε κοινωνικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης