Ερώτηση στον φυσικοθεραπευτή: Μουδιάζουν τα χέρια μου όταν κοιμάμαι, τι φταίει;

150421-Why-Women-Fake-It-MOD-sl

Απάντηση: Το μούδιασμα σε ένα ή και στα δύο χέρια περιγράφει μια απώλεια αίσθησης στο χέρι ή στα δάχτυλά σας.

Συχνά, μπορεί να συνοδεύεται από άλλες αλλαγές, όπως μια αίσθηση καρφιών και βελονιών, κάψιμο ή τσούξιμο. Το μούδιασμα μπορεί να συμβεί κατά μήκος ενός νεύρου στο ένα χέρι ή μπορεί να συμβεί συμμετρικά και στα δύο χέρια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν περιστασιακά, σύντομα επεισόδια παραισθησίας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν εσφαλμένα ότι αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται λόγω προσωρινής απώλειας ροής αίματος στο άκρο. Στην πραγματικότητα, η αιτία μπορεί να οφείλεται στην συμπίεση του νεύρου που τροφοδοτεί το τμήμα του σώματος.

Συχνά, η θέση ενός ατόμου είναι η αιτία. Οι περιπτώσεις παραισθησίας θέσης είναι αβλαβείς και γενικά συμβαίνουν όταν ένα νεύρο είναι υπό παρατεταμένη πίεση. Η αίσθηση πρέπει να εξαλειφθεί μετά από αλλαγή θέσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο: kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

35542589_l

Αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις που μοιάζουν βγαλμένες από τα όνειρα- ή και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.