Έρευνα: Ο κακός γάμος είναι εξίσου ανθυγιεινός με το κάπνισμα και το αλκοόλ

kavgas

Σύμφωνα με πολυετή έρευνα, τα ζευγάρια που συνεχώς διαφωνούν έχουν πιο κλονισμένη υγεία

Ο (κακός) γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας επιστημόνων των πανεπιστημίων της Νεβάδα και του Μίτσιγκαν. Μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γάμος είναι εξίσου ανθυγιεινός με το κάπνισμα ή το αλκοόλ.

Οι ψυχολόγοι παρακολούθησαν 373 ζευγάρια σε διάστημα πάνω από 16 ετών και ανακάλυψαν ότι όσα διαφωνούσαν συνεχώς είχαν χειρότερη υγεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ψυχολόγους, οι συχνές συγκρούσεις μπορεί να είναι τόσο επιβλαβείς όσο το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Η έρευνα αφορούσε στο εάν τα 373 ετερόφυλα ζευγάρια διαφωνούσαν για διάφορα θέματα, όπως τα παιδιά, τα χρήματα, τα πεθερικά και τα χόμπι και εάν αυτές οι διαφωνίες είχαν επιπτώσεις στην υγεία.

«Παρακολουθήσαμε παντρεμένα ζευγάρια τα τελευταία 16 χρόνια γάμου και συγκρίναμε την υγεία των γυναικών και των αντρών που ανέφεραν έναν μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ τους καυγάδων, έναντι όσων ανέφεραν λιγότερους καυγάδες», εξήγησαν μέλη της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενδοσυζυγικές συγκρούσεις επιδρούν αρνητικά στην υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών, αν και υπάρχει μεγαλύτερος αντίκτυπος της σύγκρουσης στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες. Τα ζευγάρια που έχουν περισσότερες συμφωνίες έχουν οφέλη στην υγεία τους στο ξεκίνημα της σχέσης, ωστόσο η προστατευτική επίδραση εξασθενεί στα μεταγενέστερα στάδια.

Πώς έγινε η έρευνα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι σύζυγοι δέχθηκαν ερωτήσεις για την υγεία τους, καθώς και για το εάν η υγεία τους εμπλέκεται με τη δουλειά τους, εάν είναι αρκετά υγιείς για να κάνουν πράγματα που θέλουν, εάν έχουν προβλήματα ύπνου, εάν έχουν νευρικότητα και νιώθουν το αίσθημα της ντροπής κι αν έχουν προβλήματα με πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συγκρούσεις σε μια σχέση μπορούν να έχουν άσχημες επιπτώσεις στο σώμα, όπως φλεγμονές, αλλαγές στην όρεξη, αυξημένα επίπεδα στρες, που όλα μπορούν να επηρεάσουν από την καρδιά μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, η έρευνα ασχολήθηκε και με τον αριθμό των συζυγικών συγκρούσεων και των επιπτώσεων υγείας που είχαν στις γυναίκες και τους άντρες μεμονωμένα. Αν για τις γυναίκες ο αριθμός των θεμάτων διαφωνίας δεν σχετίζεται με την υγεία τους, τα αποτελέσματα για τους άνδρες δείχνουν το αντίθετο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

κα

Για αυτό ότι και να μου πει η γυναίκα μου λέω ναι και είμαι υγιέστατος!

Κλεάνθης

Ποσες χηρες ξέρετε και πόσους χήρους?Η αναλογια είναι 9 προς δέκα.Ο ανδρας μολις παντρευτεί αρχίζει το τέλος τού, μουρμούρα, γκρίνια, καυγάδες,παραπονα κτλπ όλα αυτά οδηγούν στο μνήμα

Specialized Knowledge

Οι έρευνες αυτού του τύπου , που λαμβάνουν υπόψη τους μόνο ένα παράγοντα , γιά τήν υγεία , η οποία είναι πολυπαραγοντική καί οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και περιβάλλοντος γενικά, ονομάζονται... ** streetlight effect **, δηλαδή αναξιόπιστες...!!!

Γιανκης

Βλεπω Αμερικανικες ερευνες φτανουν στην Ελλαδα με καθυστερηση μονο 4 χρονων. Κανει θαυματα το ιντερνετ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

1