Αγόρι εννέα ετών από το Βόλο έχασε την όρασή του από «στιλό» με πράσινο λέιζερ

Η βλάβη στην ωχρά κηλίδα του αριστερού του ματιού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί

Μερική τύφλωση παρουσιάζει ένα αγόρι εννέα ετών από το Βόλο αφού τραυματίστηκε στο μάτι παίζοντας με ένα «στιλό» με πράσινο λέιζερ.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό New England Medical Journal το αγόρι είχε τραυματιστεί πριν από έναν χρόνο με τους γιατρούς να εκτιμούν αρχικά ότι η όρασή του θα επανερχόταν.

Οι νέες εξετάσεις του 9χρονου έδειξαν, όμως, ότι το λέιζερ είχε προκαλέσει μια μεγάλη τρύπα στο τμήμα του αριστερού αμφιβληστροειδούς που ονομάζεται ωχρά κηλίδα, το οποίο είναι κρίσιμο για τη αναγνώριση προσώπων και λέξεων.

Οι γιατροί αναφέρουν, μάλιστα, στο κείμενό τους ότι το αγόρι δεν μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς τα νεύρα γύρω από την τρύπα έχουν εξαϋλωθεί.

Η όραση του 9χρονου είναι πλέον 2/10

Με αφορμή την περίπτωση αυτή οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς για τους σοβαρούς κινδύνους από τέτοια παιχνίδια.

Ο πατέρας του 9χρονου είχε αγοράσει το λέζιερ από έναν υπαίθριο πωλητή.

Σύμφωνα με τη γιατρό του παιδιού, την κυρία Σοφία Ανδρουδή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το χρώμα του λέιζερ γιατί το πράσινο και το μπλε λέιζερ είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από τα αντίστοιχα παιχνίδια που εκπέμπουν κόκκινη ή πορτοκαλί δεσμίδα λόγω της εξαιρετικά ισχυρής συχνότητάς τους.

«Αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού» δηλωσε στο CNN ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Λος Άντζελες, Τόμας Λι.

Δείτε βίντεο: Βόλος:  Ένας 9χρονος  έχασε την όρασή του από «στιλό» με πράσινο λέιζερ
video placeholder


ΣΧΟΛΙΑ (20)

Ειδικός στα lasers

Τα lasers ορατού φάσματος όσο και τα lasers στο εγγύς υπέρυθρο απορροφώνται ισχυρά από την μελανίνη των ιστών αλλά και την αιμοσφαιρίνη. Γι' αυτό και στην ιατρική τα χρησιμοποιούμε για χειρουργεία κλπ. ΚΑΝΕΝΑ laser όσο χαμηλής ισχύος και να είναι, δεν είναι ασφαλές για το μάτι. Ο φακός του ματιου εστιάζει κι άλλο την ακτίνα στον αμφιβληστροειδή και τον καταστρέφει ΜΟΝΙΜΑ. Τα οφθαλμιατρικά lasers (για όποιον έχει απορία) είναι lasers υπεριωδών που απορροφόνται από τς πρωτεΐνες γι' αυτό και φτάνουν έως 1-2 nm βάθος ιστών. Στην Ελλάδα όπως και σε όλη την ΕΕ η εισαγωγή των πράσινων-μπλε-κόκκινων lasers είναι απαγορευμένη. Αυτά που πουλάνε οι πλανόδιοι είναι παράνομα εισηγμένα από Κίνα. Τα laser pointers είναι νόμιμα μόνο τα κόκκινα και μόνο μεισχύ κάτω του 1mW. Τα lasers είναι ΟΠΛΑ και ισχυρά εργαλεία, όχι παιχνίδια...

dimitris

Κρίμα για το παιδάκι, και κουράγιο στους γονείς και δη στον πατέρα που σίγουρα θα τον ταλανίζουν οι τήψεις καθόσον ήταν αυτός που αγόρασε το Laser στο παιδί του. Αλλά γιατί να αγοράσεις ένα τέτοιο έκτρωμα σε έναν εννιάχρονο; Χάθηκαν τα επιτραπέζια παιχνίδια; Χάθηκαν τα λογοτεχνικά βιβλία; Ο μικρός πρίγκριπας, Ο μικρός Νικόλας, τα βιβλία του Βερν, υπάρχουν ακόμη και βιβλία του Ουγκώ σε εκδόσεις για παιδιά. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρετικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων.

dimitris

τύψεις κι όχι τήψεις. Θού Κύριε...

ΣτΣ

Νόμιζα ότι σε είχε συλλάβει η αστυνομία της γραμματικής, αλλά διόρθωσες τον εαυτό σου. Υπάρχουν πάντως πρόσθετα για firefox και chrome, ενδεχομένως και για άλλους browsers που δε χρησιμοποιώ, για έλεγχο της ορθογραφίας. Κατά τα άλλα, οι τύψεις δεν είναι τίποτα. Σα να βλέπω ήδη τη μάνα στην επίθεση για την αποκοτιά του να πάρει τέτοιο καταστροφικό παιχνίδι στο παιδί. Τέλος πάντων, κρίμα. Ίσως στο μέλλον το παιδί είναι τυχερό και βρει μόσχευμα.

" εξαιρετικά ισχυρής συχνότητάς"

άσχετη .....εξαιρετικά ισχυρής ισχύος είναι !!!!

μην κατηγορειτε τον πατέρα

γιατί αυτά πράσινα λεηζερ είναι πολύ δυνατά πάνε είκοσι χιλιόμετρα είναι αυτά που τυφλώνουν αεροπλάνα που διαβάζουμε κατά καιρούς,θα έπρεπε ο πλανόδιος πωλητής να μην είναι εκεί κι αν είναι να μην τα πουλάει αυτά να απαγορευτεί αυστηρά η εισαγωγή πώληση ακομη και η κατοχη τους.Αφου μπορουν να προκαλέσουν από απόσταση έστω και μικρή ανεπανόρθωτες βαριες μόνιμες βλάβες είτε από κακό χειρισμό το παιδάκι στο μάτι του είτε το ένα παιδακι στο άλλο παιδάκι ,είτε σκόπιμα οχ τα βλέπουμε στα γήπεδα να τυφλώνουν παίχτες διαιτητές αντιπάλους,τα βλέπουμε και σε ταραχές που αναρχικοί ώρα ρίχνουμε πάνω σε αστυνομικούς θεωρούνται όπλα,ο πατέρας και πολύς κόσμος δεν γνωρίζει και αγνοεί ένα τόσο φτηνό λεηζερ ότι είναι τόσο δυνατό και επικίνδυνο ,είναι φτηνό γαιτι ειναι κινεζικό,ότι προκαλεί έγκαυμα το έχω διαπιστώσει έριξα τη δέσμη πάνω στο χέρι μου και άρχισε να ζεσταίνεται επικίνδυνα,βέβαια σε πιο μακρινές αποστάσεις η δέσμη αρχίζει να ανοίγει και δεν προκαλεί βλάβες αλλά μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα ,πχ τα χρησιμοποιούν και τσιλιαδοροι για να ειδοποιούν από μακριά ,αν κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μπορούν κάποιοι είτε επίτηδες ειε για πλάκα να τυφλώνουν οδηγούς και να τρακαριυν βγαίνουν απ' το δρόμο και να συμβαίνουν τροχαία δυστυχήματα ,είναι το γνωστό κύκλωμα της συμπαθής ομάδας των ξένων επενδυτών Κινέζων παράτυπων λαθρομεταναστών που τα εισάγει και τα δισκηνει αυτά φυσικά χωρις νομιμα παραστατικά αποδείξεις και πιστοποιήσεις ασφαλείας οτι πληρούν τα στάνταρτ της ευρωπαϊκής Ένωσης για να εισαχθούν και πουληθούν εντος ευρωπαηκς Ένωσης και δεν το πουλάνε μόνο στα πανηγύρια αλλα και σε μεθυσμενους Άγγλους τα καλοκαίρια και μετά αυτοί τυφλώνουν τους πιλότους απο τα αεροπλάνα που έρχονται από Αγγλία και χαμηλώνουν για προσεγγυση και προσγείωση και μετά γίνεται μυλος πιοπιλοτοι κανουν εγγραφές καταγγελίες στους πύργους ελέγχου ότι μας τυφλωσανε στη φάση της προσεγγυσης- προσγείωσης και οι υπηρεσίες πολιικης αεροπορίας στέλνουν τις καταγγελίες στις ξατατοοιυς αστυνομικές λιμενικές αρχές ότι τρέχτε στο ταδε χωριό στο τάδε βουνο από το οποίο από ένα σπίτι τρειευ η ώρα τη νύχτα τύφλωσαν αεροπλάνο που κατέχει για προσγείωση και τρέχουμε και δε φτάνουνε ,μια φορά δύο μικρά αδέλφια Ελληνακια το έκαναν αυτό συνέχεια μερα παρα μέρα δύο και τρεις η ώρα τη νύχτα από το μπαλκονι της βίλας τους σε αεροπλάνα κοντα στο διάδρομο προσγειωσης καλοκαιρι και τα πιάσανε,δεν φταίνε οι πατεραδες είναι κρατικα εγκλήματα αυτάκαι εγκληματική αδιαφορία του κόσμου που δεν καταγγέλει

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ

Φυσικά φταίει ο γονιός...ένα παιδι δέν έχει απο φυσικού του την αίσθηση του κινδύνου...οι γονείς λοιπόν είναι υπείθυνοι γιά την δική τους ενημέρωση πρώτα στούς κινδύνους των νέων ταχνολογιών,όπως και τα κινητά καί αυστηρή ενημέρωση του παιδιού.Εάν λοιπόν εμείς δέν τα αγοράζαμε τα φτηνά ανεξέλεγκτα λέιζερ,δέν θα τά έκαναν εισαγωγή οι έμποροι.

Τάσος

Πας καλά ρε φίλε; Σου φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ'τον πατέρα που ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ "ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ"; Αν είναι έτσι να απαγορεύσουμε να πωλούνται μαχαίρια, πινέζες, κλπ. Εσύ θα έδινες στο γιόκα σου λέιζερ; Κάτω από πέτρα ζεις; Δεν ξέρεις τί γίνεται; Φταίει ο πατέρας, πάρτο χαμπάρι.

Σπαιντερμαν

Ρε φιλε ολα αυτα τα ειπες με μια ανασα? Και μαλιστα για να αποδειξεις οτι δεν φταιει ο πατερας? Βάλε και καμια τελεια...

Τα άστρα φταίνε

Η ιστορία πάσχει σε 3 επίπεδα: 1) ανύπαρκτος ελεγχος απο το κράτος 2) πωλητής που πουλάει παράνομα είδη 3) ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ. Αν χρειάζεσαι να στα αναλύσω περισσότερο τότε είσαι συριζαίος...

Φάνης

Γέμισε η αγορά με παιχνίδια όπλα, κούκλες για να κάνει την επίδειξη του ο καθένας. Ένα παιχνίδι γνώσης δεν αγοράζει σχεδόν κανείς στα παιδιά του.

Ωραίος...

...πατέρας! Ίσως νόμιζε πως ο 9χρονος θα το έριχνε μόνο στα μάτια των άλλων παιδιών! Τι να πω ρε φίλε, τόσοι πολλοί ψεκασμένοι σανοφάγοι σ' αυτή τη χώρα;

Batman

Ένα 9 χρόνο παιδάκι έχει την δυνατότητα να καταλάβει εάν του εξηγήσεις σωστά. Εδώ το 5χρονο παιδι μας του εξηγούμε από μωρό ότι μέχρι και φακούς δεν κάνει αλλά και δεν είναι σωστό (αλλά ούτε ευγενικό) να το ρίχνουμε επάνω σε άλλων τα μάτια γιατί 1) είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί στην περίπτωση των λέιζερ να προκαλέσει τυφλώσει αλλά και 2) αλλα και όταν το φως δεν είναι επικίνδυνος δεν είναι ευγενικό αλλά ενοχλητικό. Όλοι, από γονείς μέχρι δασκάλους και μέσα στην κοινωνία έχουμε υποχρέωση να λέμε τη σωστό στα παιδιά.

Μπραβο

Στον Πατέρα που του πήρε λειζερ και τον άφησε και μονο του να παίξει 9 χρονον. Φαντάζομαι πως το παιδακι δεν ηξερε πως δεν κανει να το ριχνεις στα ματια. δεν θα το ειπε και ο πατερας... εξυπνος ..

ο πατέρας

ψηφίζει είπαμε;

kala, ek ton ysteron eimaste oloi gnostes....

les o pateras na ithele to kako tou paidiou tou;;;;;

@

Ο πατέρας (όπως και ε΄συ σύνφωνα με το σχόλιό σου) είναι ο κλασσικός Ελληναράς που δεν τηρεί κανένα κανόνα ασφαλείας (δεν δένει το παιδί σε παιδικό καρεκλάκι στο αυτοκίνητο, το ανεβάζει πάνω στο μηχανάκι, του αγοράζει συσκευές laser για να παζίζει ενώ το laser δεν είναι παιχνίδι, κλπ). Μετά, άμα γίνει κάτι, λέει ότι φταίει η κακιά η ώρα,

Victor

Ο σωστός πατέρας δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Οφείλει να ξέρει.

μακράν

η πιο μπούρδα σχόλιο

Α

Έχεις δίκιο. Που πας κυριέ μου που του παίρνεις ένα μπιχλιμπίδι αντί να παίξεις μαζί του; Τώρα που τυφλώθηκε ποιός φταίει; Η κακιά η ώρα; Ο πλανόδιος πωλητής; Η μάνα του παιδιού γιατί κλασικά όλο και κάποια γυναίκα θα φταίει; Που επιτρέπεται και κυκλοφορούν αυτά τα λέιζερ; Όχι, φταίει αυτός γιατί θα μπορούσε να το προειδοποιήσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Prostate-Cancer

Το πειραματικό τεστ με την ονομασία PUR εντοπίζει επίσης τους άνδρες εκείνους που είναι έως οκτώ φορές λιγότερο πιθανό να χρειασθούν θεραπεία μέσα στην επόμενη πενταετία από τη διάγνωση του καρκίνου

Air pollution ranks as top health hazard in Europe

Σύμφωνα με επιστήμονες, τα τοξικά σωματίδια του αέρα μπορούν να μειώσουν τη δραστηριότητα των ωοθηκών και έτσι να στενέψουν το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη σύλληψη παιδιού

coffee12

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, o καφές όχι μόνο μειώνει το αίσθημα της πείνας αλλά αφυπνίζει τα κύτταρα που επιτίθενται στο λίπος