Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Το υπουργείο Υγείας παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς - φαντάσματα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Το υπουργείο Υγείας παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς - φαντάσματα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

nosokomeio_009
Αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στον ιατρικό κόσμο αναρτήθηκε κείμενο στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το οποίο προτρέπονται οι ασθενείς να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί προϋπόθεση για να εξυπηρετηθούν! Αυτό καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για την παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς.

Πρόκειται για άλλη μία πτυχή της -πρόχειρης, αποσπασματικής και ελλειμματικής- υλοποίησης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα μας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον δρομολογείται εσπευσμένως στο πλαίσιο της υλοποίησης προαπαιτούμενων μέχρι τον Αύγουστο.

Υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργίας ΠΦΥ το ότι ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ δεν ξένισε κανέναν. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη σύμβασή τους. Η δε απόφαση του υπουργείου Υγείας να «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς τους γιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ αποτελεί μία ακόμα κίνηση αυθαιρεσίας και προχειρότητας.

«Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει καταρρεύσει πριν ακόμα ξεκινήσει καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Το υπουργείο Υγείας πάνω στο πανικό του έφτασε στο σημείο να παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς-φαντάσματα! Πρόκειται για μία ακόμα αψυχολόγητη κίνηση ερασιτεχνισμού που αναδεικνύει την επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης