Πρόσληψη επικουρικών ΩΡΛ στο Παίδων «Αγία Σοφία»- 700 παιδιά στην αναμονή για χειρουργείο

Πρόσληψη επικουρικών ΩΡΛ στο Παίδων «Αγία Σοφία»- 700 παιδιά στην αναμονή για χειρουργείο

Από τους πέντε χειρουργούς απέμεινε μόνο ένας για να καλύψει τις ανάγκες 700 παιδιών - «Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση και το υπουργείο έχουν ενημερωθεί με χαρτιά και έγγραφα αλλά δεν έγινε τίποτα», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

paidwn_agia_sofia
Με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος θα γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών παιδο–λαρυγγολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κλινική, λόγω υποστελέχωσης καθώς οι τέσσερις από τους πέντε χειρουργούς του τμήματος, υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω συνταξιοδότησης και μένει μόνο ένας για να καλύψει τις ανάγκες και την αναμονή 700 παιδιών για χειρουργείο.

«Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση και το υπουργείο έχουν ενημερωθεί και δεν έγινε τίποτα»

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Δήμος Κωνσταντόπουλος ανέφερε στο protothema.gr: «Αυτή τη στιγμή διαλύεται μια κλινική. Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση και το υπουργείο έχουν ενημερωθεί με χαρτιά κι έγγραφα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα η κλινική θα μείνει με ένα γιατρό διευθυντή ο οποίος βρίσκεται μάλιστα εκτός κεντρικού κτιρίου και μια επικουρική η οποία θα φύγει τον Αύγουστο. Μιλάμε για μια κλινική ΩΡΛ, με 700 παιδιά στην αναμονή για να χειρουργηθούν. Και θα καθυστερήσουν κι άλλο γιατί και καινούργιοι γιατροί να έρθουν θέλουν χρόνο, δεν μπορεί χωρίς να εξετάσουν το παιδί να το βάλουν χειρουργείο».

Στην έλλειψη αναισθησιολόγων οφείλεται η μεγάλη αναμονή

Η μεγάλη αναμονή για χειρουργείο οφείλεται και στην έλλειψη αναισθησιολόγων καθώς τα περιστατικά που πρέπει να καλύψουν καθημερινά προέρχονται από πολλά τμήματα του νοσοκομείου. «Αν ο κάθε χειρουργός ΩΡΛ έχει 50 περιστατικά και βάζει ένα την εβδομάδα καταλαβαίνετε ότι υπάρχει αναμονή. Και οι αναισθησιολόγοι είναι λίγοι γιατί δεν αναλαμβάνουν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά, είναι στον μαγνήτη, είναι στο οφθαλμολογικό, στην καρδιολογική είναι στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, κάνουν και εφημερίες», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης