Ομιλία του ακαδημαϊκού Χρήστου Ζερεφού στο Pentelica Pharmacy

pentelica_pharmacy

Μετά τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Μανόλη Κορρέ, ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός θα μιλήσει σε εκδήλωση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία

Το βραβευμένο φαρμακείο της Pentelica Pharmacy δεν ξεχωρίζει μόνο για τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, αλλά και για το πάντρεμα που επιχειρεί με τον πολιτισμό και την επιστήμη.

Στις 14 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο χώρο του φαρμακείου στην Πεντέλη θα φιλοξενηθεί εκδήλωση με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, καθηγητή Πανεπιστημίου και μέλος της Νορβηγικής Ακαδημίας και Ακαδημίας Νέας Υόρκης.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ και κάτοχος βραβείου Νόμπελ 2007, θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και το πώς επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία με άμεσο και έμμεσο τρόπο.

Είχε προηγηθεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μανόλη Κορρέ για το Πεντελικό μάρμαρο και την αρχαία οδό της λιθαγωγίας. Πολυπράγμων επιστήμονας και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης, δεν επέλεξε τυχαία τον χώρο ενός φαρμακείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, η κατασκευή του οποίου έχει επηρεαστεί από το φυσικό πλούτο της περιοχής και ιδίως το μάρμαρο και το άπλετο φυσικό φως, ενώ και το όνομά του προέρχεται από το φυτό Silene Pentelica που φύεται αποκλειστικά στο Πεντελικό όρος. Έχει βραβευτεί, μάλιστα, και από το περιοδικό «ΔΟΜΕΣ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

monada_edatikis_therapeias_arthro

Κλειστά κρεβάτια, υποστελέχωση των μονάδων και αναμονή τουλάχιστον 24 ωρών συνθέτουν την εικόνα των ΜΕΘ στην Ελλάδα – Σταθερά τα δύο στα δέκα κρεβάτια είναι κλειστά, ενώ αναλογούν μόλις 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη