Οι Ρώσοι άρχισαν να πίνουν λιγότερο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

russia_vodka

Αιτία της μείωσης του αλκοόλ είναι ένα πλέγμα πολιτικών – Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες με παγκόσμια προβλήματα 

Κι όμως, οι Ρώσοι άρχισαν να καταναλώνουν λιγότερα οινοπνευματώδη ποτά και η μείωση είναι αισθητή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επικαλείται σε δημοσίευμά της η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Η μείωση της κατανάλωσης σε μια χώρα που ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, οφείλεται σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην πολιτική που έχει υιοθετήσει το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Ανάμεσα στα μέτρα που υιοθέτησε είναι η επιβολή ωραρίου στην πώληση οινοπνευματωδών ποτών, ο περιορισμός των σημείων πώλησης και η απαγόρευση να διαφημίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατά την άποψη μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ρωσική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

« Η μείωση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία, συνιστά ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα για τον ΠΟΥ στην περιοχή αυτή» δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant η επικεφαλής του προγράμματος «Αλκοόλ και απαγορευμένα ναρκωτικά» του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ Καρίνα Φερέϊρα Μπόρχες/

«Μελλοντικά θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλες χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με παρόμοιες προκλήσεις», πρόσθεσε.

Η μικρότερη ετήσια κατανάλωση σε διάρκεια 27 ετών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016 κάθε άτομο κατανάλωσε 11,1 λίτρα οινοπνευματωδών το χρόνο. Πρόκειται για τη μικρότερη ετήσια κατανάλωση οινοπνευματωδών που καταγράφηκε σε διάρκεια 27 ετών.

Το 1991, ο δείκτης αυτός ήταν στα 12,2 λίτρα ετησίως ανά άτομο, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών στην Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, καταγράφηκε το 2006 , όταν ο δείκτης αυτός είχε φθάσει τα 17,1 λίτρα ανά άτομο ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

forum_woman

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Forum θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα γύρω απ’ την συνετή και ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και στην Κτηνιατρική Επιστήμη

doctor01

Σε ανακοίνωσή τους, 13 Ιατρικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν τη διαδικασία επιστράτευσης των πολιτών με εκβιαστικούς όρους – Συνταγματικά κατοχυρωμένη η πρόσβαση των πολιτών στον γιατρό της επιλογής τους

20