Σε ύφεση η επιδημία της ιλαράς - Υποχωρεί και η γρίπη

Σε ύφεση η επιδημία της ιλαράς - Υποχωρεί και η γρίπη

Στις προηγούμενες επτά ημέρες αναφέρθηκαν 69 νέα κρούσματα ιλαράς - 106 τα κρούσματα της γρίπης

ilara
Μικρή υποχώρηση της επιδημίας ιλαράς καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα μας, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης "επετείου" της επιδημίας, τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις προηγούμενες επτά ημέρες αναφέρθηκαν 69 νέα κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.500. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλωθεί 86 κρούσματα ιλαρας.

Σε καθε περίπτωση οι ειδικοί είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους σχετικά με την πορεία της νόσου και αναμένουν και τις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες προκειμένου να αποφανθούν για την υποχώρηση της επιδημίας.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών. Μεχρι τωρα έχουν καταγραφει δύο θάνατοι σε κοινότητες Ρομά, επρόκειτο για ενα βρέφος και για εναν 17χρονο που νόσησαν με ιλαρά και κατέληξαν λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν.

Θανατηφόρα έκβαση είχε κι ενα περιστατικό της νόσου που εκδηλώθηκε σε 35χρονη Ελληνίδα, που οπως αποδείχθηκε είχε κάνει μόνο τη μια δόση του εμβολίου.

Υποχωρεί και η γρίπη

Κλείσιμο
Πτωτική τάση καταγράφεται στην κυκλοφορία των ιών της γρίπης στη χώρα μας δίνοντας σιγά σιγά το σήμα για το "τέλος" της εφετινής περιόδου γρίπης.

Σύμφωνα με τη σημερινή, εβδομαδιαία, επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις προηγούμενες επτά ημέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα είχαν καταγραφεί τέσσερα νέα περιστατικά γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης σε 106.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν καταγραφεί 36 θάνατοι ασθενών λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νοσηση τους με γρίπη, με τους τελευταίους δύο θανάτους να έχουν δηλωθεί την τελευταία εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης