3o Forum για την Υγεία: Δωρεάν ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις

3o Forum για την Υγεία: Δωρεάν ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις

Στόχος της διοργάνωσης είναι μέσω των επιστημόνων υγείας, η διαδραστική ενημέρωση των Ελλήνων σε θέματα που αφορούν την υγεία, με απώτερο σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλη την οικογένεια, ομιλίες για θέματα υγείας και ομορφιάς και πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς επιστήμονες προσφέρει το 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018 που πραγματοποιείται φέτος, στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Με σύνθημα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία», δεκάδες ειδικοί για δύο ολόκληρες ημέρες σε τρεις παράλληλες αίθουσες θα αναλύουν θέματα για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί.

«Στο 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ θα αναλυθεί ό,τι μπορεί να απασχολεί τον σύγχρονο Έλληνα και τη σύγχρονη Ελληνίδα. Μία βόλτα θα πείσει τον επισκέπτη από το πρώτο κιόλας λεπτό για τη χρησιμότητα της διοργάνωσης» αναφέρει ο παθολόγος, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, πρόεδρος της EsoDiMeSO, κ. Σωτήρης Αδαμίδης, τονίζοντας και τον διαδραστικό χαρακτήρα του FORUM, καθώς η διοργάνωση δεν περιορίζεται σε απλές ομιλίες, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν συμβουλευτικές εξετάσεις (Δείτε όλες τις εξετάσεις εδώ https://dyoforum.gr/wp-content/uploads/2018/03/PROLHPTIKES-8-1.pdf)

«To 3o FORUM για την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά έχει γίνει πλέον θεσμός στην Αθήνα και από φέτος καθιερώνεται και στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2018. Στόχος αυτής της μεγάλης και ουσιαστικά μοναδικής διοργάνωσης είναι μέσω των επιστημόνων υγείας, η έγκριτη και διαδραστική ενημέρωση των Ελλήνων σε θέματα που αφορούν την υγεία, με την ευρύτερη του όρου έννοια και με απώτερο σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο στόχος αποδεικνύεται από το γεγονός της συμμετοχής 20 και πλέον επιστημονικών εταιρειών και 200 από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες υγείας ως ομιλητές», σημειώνει ο Οικονομολόγος, πρόεδρος του Ομίλου Zita και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του FORUM κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης.

 «Το FORUM καλύπτει όλο το φάσμα της υγείας και της ευεξίας, ψυχικής, σωματικής και πνευματικής, ενώ έχει ως σημείο αναφοράς την πρόληψη», προσθέτει ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του FORUM, Kαθηγητής Δερματολογίας- Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

«Σχολή Γονέων» αποκάλεσε τη θεματολογία που θα αναπτυχθεί στην αίθουσα «ΠΑΙΔΙ» ο Καθηγητής Παιδιατρικής, Δ/ντής Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Γεώργιος Χρούσος, τονίζοντας πως «κάθε γονιός που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή του παιδιού του θα πρέπει να την παρακολουθήσει». Μεταξύ άλλων θα αναλυθεί το θέμα του εμβολιασμού, των τροφικών αλλεργιών που έχουν αυξηθεί σημαντικά και το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας.

Στο FORUM συμμετέχει για πρώτη φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού», με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους, που θα προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά. Προσωπικό του «Χαμόγελου» θα αναλάβει και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όσο οι γονείς θα παρακολουθούν κάποια ομιλία ή θα υποβάλλονται σε εξετάσεις.

«Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στο 3ο FORUM YΓΕΙΑΣ 2018 έχοντας κοινό όραμα με τους διοργανωτές την προληπτική ιατρική στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 στις 3 κινητές ιατρικές μονάδες μας. Οι επισκέπτες του Forum θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους και τις δράσεις μας στον τομέα της Υγείας και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να μάθουν το «Χαμόγελο», παίζοντας με το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Ελπίζουμε να προσφέρουμε πολλά Χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους», αναφέρει ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Το FORUM ΥΓΕΙΑΣ θα ασχοληθεί εκτεταμένα και με την υγεία και την ομορφιά του άνδρα. Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας Φουστάνος θα παρουσιάσει όλες τις πλαστικές επεμβάσεις που απευθύνονται στους άνδρες, ενώ στη διάρκεια του διημέρου θα αναλυθούν σημαντικά ζητήματα όπως: η σεξουαλικότητα του άνδρα και η υγεία του προστάτη, η ανδρική υπογονιμότητα, η ανδρόπαυση, τα μεταβολικά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέλος, η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη θα εξηγήσει γιατί το περπάτημα αποτελεί την ιδανική άσκηση για τον άνδρα.

Οι γυναίκες στο FORUM θα μάθουν τα πάντα για τη διατήρηση της νεότητας, αλλά και τα τελευταία δεδομένα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα ενημερωθούν για την κρυφή απειλή που λέγεται διατροφικές διαταραχές και για το πώς μπορούν να διαχειριστούν το εργασιακό στρες και τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου www.dyoforum.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

osteostrong1

Τι είναι και πώς λειτουργεί το μηχάνημα που ήρθε στην Ελλάδα και υπόσχεται όχι μόνο να φρενάρει τη νόσο, αλλά και να αναπλάσει την οστική και μυϊκή μάζα απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τα χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και τον πόνο που τα συνοδεύει

koposi

Ενώ το άτομο στο παρελθόν εξαντλούνταν ανταγωνιζόμενο τους άλλους, το μετανεωτερικό Εγώ εξαντλείται ανταγωνιζόμενο όχι μόνο τους άλλους, αλλά επίσης, και κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό

FETA

H αποκωδικοποίηση του DNA της φέτας έδειξε ότι περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες καθιστώντας την ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως

gripi

Από την πρώτη στη δεύτερη εβδομάδα προστέθηκαν τρία θύματα λόγω γρίπης  ενώ 35 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Τις τελευταίες 10 ημέρες, η λίστα αναμονής για ΜΕΘ αριθμεί σταθερά πάνω από 35 ασθενείς

5