Πρωτοποριακή αντικαρκινική θεραπεία «εξαφάνισε» τους όγκους και τις μεταστάσεις σε πειραματόζωα!

Πρωτοποριακή αντικαρκινική θεραπεία «εξαφάνισε» τους όγκους και τις μεταστάσεις σε πειραματόζωα!

Ο απευθείας τοπικός «εμβολιασμός» των όγκων των ποντικιών «έσβησε» κάθε ίχνους καρκίνου από το σύστημά τους

Ο απευθείας τοπικός «εμβολιασμός» των όγκων των ποντικιών με δύο ουσίες που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδήγησαν στην εξαφάνιση κάθε ίχνους καρκίνου από πειραματόζωα, ακόμη και τις πιο μακρινές μεταστάσεις, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες.

Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, δίνει πολλές ελπίδες ότι μπορεί να εξαφανίζει τους συμπαγείς όγκους, πρωτογενείς και δευτερογενείς (μεταστατικούς), σε πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου.

Παρόλο που η εισαγωγή των ουσιών γίνεται τοπικά και απευθείας στους όγκους, έχει στη συνέχεια θεραπευτική δράση σε όλο το σώμα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μέθοδος θα αποτελέσει μια ταχεία και σχετικά φθηνή εναλλακτική θεραπεία, που είναι απίθανο να προκαλεί τις ίδιες παρενέργειες με τη σημερινή αντικαρκινική ανοσοθεραπεία, η οποία ενεργοποιεί το σύνολο του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο ουσίες από κοινού, βλέπουμε την εξαφάνιση των όγκων από όλο το σώμα. Η νέα μέθοδος δεν απαιτεί την καθολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος ή την εξατομικευμένη ενίσχυση των ανοσοκυττάρων ενός ασθενούς» δήλωσε ο καθηγητής ογκολογίας Ρόναλντ Λέβι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας.

Ο Λέβι είναι πρωτοπόρος στο πεδίο της αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας και στο εργαστήριό του αναπτύχθηκε η ριτουξιμάβη (rituximab), ένα από τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα που εγκρίθηκαν για χρήση σε καρκινοπαθείς.

Οι δύο χρησιμοποιούμενες ουσίες, εφάπαξ και σε μικροσκοπικές ποσότητες, είναι ένα μικρό τμήμα DNA που λέγεται ολιγονουκλεοτίδιο CpG και ένα αντίσωμα για την πρωτεΐνη ΟΧ40, που από κοινού ενεργοποιούν τα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα στον όγκο για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια, μερικά ενεργοποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα εγκαταλείπουν τον αρχικό όγκο για να βρουν και να καταστρέψουν άλλους ίδιους όγκους σε όλο το σώμα.

Η μέθοδος είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στα τρωκτικά με λέμφωμα, καθώς σε λιγότερες από 20 μέρες τα 87 από τα 90 πειραματόζωα θεραπεύθηκαν πλήρως από τον καρκίνο. Σε τρία ποντίκια ο καρκίνος επανήλθε, αλλά εξαφανίσθηκε τελικά μετά από ένα δεύτερο γύρο θεραπείας.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", είδαν παρόμοια αποτελέσματα σε πειραματόζωα με καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου και του μελανώματος.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η νέα θεραπεία θα «δουλέψει» εξίσου καλά και στους ανθρώπους - κάτι καθόλου βέβαιο, καθώς ουκ ολίγες έρευνες με θετικά αποτελέσματα σε τρωκτικά απέτυχαν στη συνέχεια στους ανθρώπους. Φέτος τον Ιανουάριο ξεκίνησε η πρώτη δοκιμή της νέας μεθόδου σε 15 ασθενείς με λέμφωμα, ένα καρκίνο του λεμφικού συστήματος. Τα αποτελέσματα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Apple

Αγαπητοί φίλοι συνωμοσιολάγνοι... Κάποιος ζάμπλουτος και ευφυής άνθρωπος που λεγόταν Steve Jobs πέθανε από καρκίνο, μάλλον δε θα είδε τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στα κρυμμένα φάρμακα. Προφανώς και σας ειρωνεύομαι! Ο καρκίνος (δώστε τα εύσημα σε κάποιον συμπατριώτη σας για το όνομα - Ιπποκράτης) δεν μπορεί να οριστεί ως μια συγκεκριμένη ασθένεια, ιλαρά για παράδειγμα, στην οποίο κάνω ένα εμβόλιο, έναν όρο (π.χ. λύσσα) και τον προλαμβάνω ή το θεραπεύω, μπορεί να έχει χιλιάδες παραλλαγές ανάλογα με το κύτταρο το οποίο μπαίνει σε αυτήν τη γενετική κατάσταση. Η επιστήμη δεν είναι δημοκρατική, δεν έχει ανάγκη ούτε τα μαντζούνια σας, ουτε της αμπελοφιλοσοφίες, ποσό μάλλον τις θεωρίες συνομωσίας! Η Φυσική Επιλογή επίσης...θα συνεχιστεί το είδος και χωρίς τον καθένα μας! Φιλικά Ένας ακόμα ιατρός που θέλει να προλάβει...κακοήθειες

Constantinos

Μετα σου λεει ποιοι ψηφιζουν ΣΥΡΙΖΑ....μοναδικη Ελληνικη πατεντα...να διαφημιζεις οτι εισαι ασχετος...κυριοι απλα δειτε Kymria and Yescarta. Η ανοσοθεραπια αποτελει ηδη τον τεταρτο πυλωνα αντιμετωπισης του καρκινου.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

KAI KAI ΛΟΙΠΟΝ ? ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟΝΙ !!!ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΗ ,,,,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΓΙΝΕ?ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΝΑ ΒΟΙΘΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ,, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗ ΚΟΝΔΗΛΙΑ ΦΕΡΝΗ Ο ΚΑΡΝΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΤΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ !!!! 1.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ,2.ΠΩΛΗΤΕΣ 3.Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΠΡΩΤΟΝ ΥΛΩΝ 4.ΓΙΑΤΡΗ ,5.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

@@@@

ΕΛΕΟΟΟΣ!!!!

FD

Είσαι πολύ panidiot!!

Επίπεδη γη

έχουν βρει το φάρμακο αλλά οι εβραίοι, Ευρωαπαίοι τοκογλύφοι , ΔΝΤ και οι πολυεθνικές δεν θέλουν να χάσουν τα κέρδη από το σύστημα που έχουν στήσει γύρω από τον καρκίνο.

Γρίπη

Άλλη μια παπαριά των Αμερικάνων για να προσελκύσουν τα φώτα,εκτός του νερού στον Άρη,και τους εξωγήινους.

ΜΜΜΜΜΜΜ......

Και πώς έπαθαν καρκίνο και όγκους τα πειραματόζωα?

Νίκος

Δεκάδες φορές έχω διαβάσει για εξάλειψη του καρκίνου στα ποντίκια. Αν είμαστε ποντίκια, ο καρκίνος θα αποτελούσε παρελθόν !!

Φασιστοτιμωρός

Δοκίμασε το σε ανθρώπους και το ξανασυζητάμε...

ΑριστεροΦασιστοΜπήχτης

Αυτό θα κάνουν και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουν οι ασθενείς

Εύγε.

Και πολύ καλά θα κάνουν.Οταν ο άλλος είναι ετοιμοθάνατος ας γίνει πειραματόζωο.Να σώσει άλλους συνανθρώπους του.

01/02/2018

Μια χαρά ατομάκια σχολιάζουν στο πρώτο θέμα - κάθε φορά- 'Θρησκόληπτοι , επιστημονικοφοβικοί, μικροαστοί , συνομοσιολόγοι κουτοπόνηροι βαλκάνιοι.

TERMINATOR

ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑΡΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙΣ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ, ΧΑΧΑΧΑ..........

Γιάννης

Επικριτικοί, μισάνθρωποι, άνθρωποι που μόνο αυτοί μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους, δικιο έχεις.

ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Μωρέ μια χαρά τα λέει πιο κάτω... ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!... Κι ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης μήπως δεν είχε πει πριν αιώνες ότι: Το φαρμακό σου να είναι η τροφή σου κι η τροφή σου να είναι το φαρμακό σου. Όσο για το άλλη μια νέα θεραπεία... Απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε... Μάλλον θα την "πνίξουν" κι αυτήν όπως τόσες και τόσες άλλες θεραπείες... οι φαρμακοβιομηχανίες. Άσε που κι ο καρκίνος είναι κι αυτός άλλη μια μορφή πολέμου...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sotiria

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΣΕΕ) ζητούν αρμοδίως να ενημερωθούν για την διάθεση των χρημάτων που συγκετρώθηκαν μετά από έρανο μέσω των ΜΜΕ και συγκεκριμένα της ΕΙΤΣΕΕ τον Απρίλιο του 2016

2
brain

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης έχουν μικρότερο όγκο εγκεφάλου - Διατρέχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρές αγγειακές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο