Γυναικολογικός έλεγχος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Γυναικολογικός έλεγχος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι γυναίκες - Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν συχνά το «αδύναμο φύλο»

Μετά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, με τη χαλάρωση, το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα, τα βρεγμένα μαγιό και τις ξαπλώστρες που κανείς δεν γνωρίζει κάθε πότε απολυμαίνονται, πολλές γυναίκες παραπονιούνται για διάφορα ενοχλήματα όπως υπερέκκριση κολπικών υγρών, δυσκολία στην ούρηση, αλλά και πόνους που ενδεχόμενα «κρύβουν» μολύνσεις. Τα περισσότερα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα, αλλά δεν αποκλείεται  να κρύβουν καταστάσεις που θα απαιτήσουν μια πιο σύνθετη αντιμετώπιση.
 
«Η γυναικεία μοναδικότητα, πέραν από την αναγνώρισή της από κάθε άνδρα, πρέπει να αναγνωρίζεται πρωτίστως από την ίδια τη γυναίκα, η οποία οφείλει στον εαυτό της τη συστηματική φροντίδα της γυναικολογικής της υγείας» υπογραμμίζει  ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, «κρούοντας» το καμπανάκι κινδύνου για την αμέλεια που συχνά χαρακτηρίζει το ωραίο φύλο στις προληπτικές εξετάσεις.
 
Παράλληλα, ο ειδικός επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης κάθε παθολογικού ευρήματος, καθώς έτσι η γυναίκα «αποκρούει» ή περιορίζει την πιθανότητα προβλήματος στη γονιμότητά της, αλλά συγχρόνως διασφαλίζει την υγεία της και φυσικά την αρμονική σεξουαλική της ζωή.
 
 «Ο ετήσιος προληπτικός  έλεγχος κάθε γυναίκας θα πρέπει να περιλαμβάνει γυναικολογική εξέταση με πλήρες ιστορικό, test ΠΑΠ, υπέρηχο μήτρας και ωοθηκών, καθώς και ψηλάφηση μαστών ή αν χρειάζεται μαστογραφία και υπέρηχο. Έτσι μικρά προβλήματα που πιθανώς διαγνωσθούν θα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, άρα θα είναι σαφώς και ευκολότερα αντιμετωπίσιμα», καταλήγει ο Δρ. Σκαρτάδος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Psoriasi

Η πρωτοβουλία «Δες το Αλλιώς» αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης, καθώς η λανθασμένη αντίληψη ότι μεταδίδεται επιβαρύνει σημαντικά τους ασθενείς, τόσο συναισθηματικά όσο και στην καθημερινότητά τους.

videogame-addiction_main01

Προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να λειτουργήσουν σαν «ψηφιακή ηρωίνη» - Δείτε ποια συμπτώματα πρέπει να σας κινητοποιήσουν

27