Το πολύ κόκκινο κρέας και τα πουλερικά αυξάνουν τις πιθανότητες για διαβήτη

Το πολύ κόκκινο κρέας και τα πουλερικά αυξάνουν τις πιθανότητες για διαβήτη

Η έρευνα έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν σε μεγάλες ποσότητες τις ζωικές αυτές τροφές, είχαν 23% και 15% αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος και πουλερικών, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "American Journal of Epidemiology".

H Κο Γουν Πουάι, καθηγήτρια Κλινικών Επιστημών στην Ιατρική Σχολή "NUS-Duke" στη Σιγκαπούρη και η ομάδα της διαπίστωσαν πως, η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και πουλερικών σχετίζεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο υψηλότερο περιεχόμενο των ζωικών αυτών τροφών σε σίδηρο. 

Οι συνεργάτες της μελέτησαν στοιχεία σε δείγμα 63.257 ενηλίκων,ηλικίας 45-74 ετών, την περίοδο 1993-1998 που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για περίπου 11 χρόνια.

Η έρευνα έδειξε πως, τα άτομα που κατανάλωναν σε μεγάλες ποσότητες τις ζωικές αυτές τροφές, είχαν 23% και 15% αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, αντίστοιχα, ενώ η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών δεν σχετίστηκε με τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. 

"Το μήνυμα της μελέτης για τους καταναλωτές είναι πως δεν χρειάζεται να εξαφανίσουμε το κρέας από το πιάτο μας. Θα πρέπει απλώς να μειώσουμε την κατανάλωση του, ειδικά του κόκκινου κρέατος και να προτιμάμε άλλες πηγές πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια και θαλασσινά", επισημαίνει η καθηγήτρια Κο Γουν Πουάι. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

latest_breast_cancer2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διεθνούς φήμης καθηγητής Χειρουργός Μαστού στο Memorial, VIRGILIO SACCHINI, ανακοίνωσε τη συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο μεταξύ του Ιατρείου Μαστού της Γυναικολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν και του Breast Unit του Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης

aedes-aegypti

Η Ινδία, όπου συναντάται το Aedes aegypti, γνωστό και ως κουνούπι τίγρης - ένα κουνούπι που μεταφέρει τις ασθένειες δάγκειος πυρετός, τσικονγκούγια και τον Ζίκα -κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα του ιού τον Ιανουάριο του 2017 στο γειτονικό κρατίδιο Γκουτζαράτ