Κι όμως: Το τυρί είναι το ίδιο εθιστικό με τα ναρκωτικά!

Κι όμως: Το τυρί είναι το ίδιο εθιστικό με τα ναρκωτικά!

Χρησιμοποιώντας την Κλίμακα Διατροφικού Εθισμού του Yale, που έχει σχεδιαστεί ώστε να υπολογίζει την εξάρτηση που δημιουργεί ένα φαγητό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το τυρί είναι ιδιαίτερα εθιστικό επειδή περιέχει καζεΐνη

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τυρί περιέχει μια χημική ουσία που βρίσκεται και στα ναρκωτικά και η οποία δημιουργεί εθισμό.

Η επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την τελευταία αυτή έρευνα προσπάθησε να βρει τί είναι αυτό που κάνει ορισμένα τρόφιμα πιο εθιστικά από άλλα.

Χρησιμοποιώντας την Κλίμακα Διατροφικού Εθισμού του Yale, που έχει σχεδιαστεί ώστε να υπολογίζει την εξάρτηση που δημιουργεί ένα φαγητό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το τυρί είναι ιδιαίτερα εθιστικό επειδή περιέχει καζεΐνη.

Η ουσία αυτή, η οποία βρίσκεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενεργοποιεί τους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου που συνδέονται με τον εθισμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κορυφαία τρόφιμα στην Κλίμακα Εθισμού ήταν αυτά που περιείχαν τυρί.

Στην έρευνα συμμετείχαν 120 προπτυχιακοί φοιτητές που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο της Κλίμακας του Yale και τους ζητήθηκε να επιλέξουν μεταξύ 35 τροφίμων διαφορετικής θρεπτικής αξίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα των TechTimes.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

Δεν έγραψε κανένας σχόλιο που να έχει τον Τσίπρα μέσα. Περίεργο.

ΤΑΚΗΣ

Το τυρι που φτιαχνει η γιαγια μου απο τα 10 γιδοπροβατα που εχει, περιεχει χημικη ουσια που βρισκεται και στα ναρκωτικα? ποσες μ.......ες θα ακουσωμε ακομα!

Χμ....

Λες απ το πολυ τυρι να του'στριψε το Κιμ?

Κομίζετε γλαύκαν...

Αυτά τα λένε οι χορτοφάγοι από τα μέσα της δεκαετίας του 2000..... και πολύ πριν οι ολικοί χορτοφάγοι στο εξωτερικό, αλλά ξέχασα.... είναι γραφικοί.... είναι ενοχλητικοί..... είναι από άλλον πλανήτη... και ....επικίνδυνοι για την υγεία! Λες και δεν είναι τίγκα τα νοσοκομεία από κρεοφάγους...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nosokomeio_009

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

farmakov_009

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) χαρακτηρίζει  «ατελέσφορη τη διαδικασία των συνεχών ανατιμολογήσεων που καταστρέφουν τα ελληνικά φάρμακα, χωρίς κανένα όφελος σε όρους εξοικονομήσεων και λειτουργούν μονίμως και καταχρηστικά υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεισαγωγέων»

xeilaris

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επέμβαση ογκομείωσης με το τελευταίας γενιάς Ρομποτικό Σύστημα DaVinci Xi – Η ασθενής μετά από ομαλή ανάνηψη και 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο - Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής