Οφθαλμίατροι αφαίρεσαν... 27 φακούς επαφής από τα μάτια μιας ηλικιωμένης γυναίκας

Οφθαλμίατροι αφαίρεσαν... 27 φακούς επαφής από τα μάτια μιας ηλικιωμένης γυναίκας

Νόμιζε ότι η ενόχληση που ένιωθε οφειλόταν στην ηλικία της

Αντιμέτωποι μ' ένα πρωτοφανές συμβάν ήρθαν οφθαλμίατροι από το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν διαπίστωσαν, ότι στα μάτια μιας 67χρονης γυναίκας υπήρχαν, «θαμμένοι»... 27 φακοί επαφής.

Η γυναίκα, η οποία είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μία επέμβαση καταρράκτη, ανέφερε στους γιατρούς ότι ένιωθε μία ενόχληση στα μάτια της, αλλά πίστευε ότι αυτή η ενόχληση ήταν λόγω γήρατος.

Οι οφθαλμίατροι, αρχικά, εντόπισαν 17 φακούς επαφής, αλλά στη συνέχεια και σε μία δεύτερη εξέταση ανακάλυψαν πως υπήρχαν άλλοι 10.

Η οφθαλμίατρος, Rupal Morjaria, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Optometry Today: «Κανένας από εμάς δεν είχε δει κάτι τέτοιο ξανά» και συμπληρώνει: 

«Ήταν μια τόσο μεγάλη μάζα. Και οι 17 φακοί επαφής ήταν κολλημένοι μεταξύ τους», ενώ καταλήγει:

«Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι που η ασθενής δεν το γνώριζε, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί αρκετή ενόχληση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα φορούσε φακούς επαφής μιας χρήσης τα τελευταία... 35 χρόνια.

Η Morjaria υπογράμμισε ότι η δημοσίευση αυτού του συμβάντος είναι ιδιαίτερα σημαντική, προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν από την παρατεταμένη χρήση των φακών επαφής.

Η ποσότητα των φακών επαφής σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που υπήρχαν στο μάτι της ασθενούς, θα μπορούσαν να είχαν συγκεντρώσει μία τεράστια ποσότητα βακτηρίων και να είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Παραδόξως, όμως, η ασθενής δεν παρουσίασε κάποια συμπτώματα σοβαρής και μη αναστρέψιμης μόλυνσης, ένα γεγονός ιδιαίτερα πρωτοφανές, για τα ιατρικά δεδομένα.  

ΣΧΟΛΙΑ (2)

παιδιά

οχι άλλο κάρβουνο ! Δεν γίνονται τέτοια έργα...

α καλα

τους φακους απο τα ματια τους αφαιρεσαν, τον καλο απο τον εγκεφαλο τον εβγαλαν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

belly

Διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα μεταφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες το «Νέο Γίγνεσθαι» με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στη Μαιευτική 

fertility

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο American Journal of Epidemiology, συνέκριναν τους πρόωρους τοκετούς πριν και μετά το κλείσιμο οκτώ μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα, που έλαβαν χώρα στην Καλιφόρνια μετά το 2001