Νέες λύσεις στην αλωπεκία υπόσχονται πυκνά μαλλιά

Νέες λύσεις στην αλωπεκία υπόσχονται πυκνά μαλλιά

Βλαστοκύτταρα από το λίπος μας, laser και high tech τεχνικές χαρίζουν πυκνά μαλλιά, γένια και φρύδια χωρίς σημάδια. Όλα τα νέα  από το παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο της ISHRS στο Σικάγο.

Νέες λύσεις στην αλωπεκία υπόσχονται πυκνά μαλλιά

Καινούριες εξελίξεις παρουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η ISHRS (Διεθνής Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών). Ο πλαστικός χειρουργός δρ. Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics που συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο, μας μεταφέρει τις πληροφορίες.



Βλαστοκύτταρα, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές
: Στο παγκόσμιο συνέδριο παρουσιάστηκε μια μεγάλη μελέτη που βασίζεται στην έγχυση βλαστοκυττάρων από το λίπος του ασθενή, στο τριχωτό της κεφαλής. «Τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούν τον κύκλο ζωής ενός τριχοθυλακίου. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά καθώς έπειτα από 6 μήνες η τριχοφυΐα άρχισε να αυξάνεται. Αυτό όμως φάνηκε να δουλεύει σε ανθρώπους στο αρχικό στάδιο τριχόπτωσης. Σε εκτεταμένα προβλήματα που χρειάζονται μεταμόσχευση μαλλιών αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη εναλλακτική. Η πιο σύγχρονη τεχνική είναι η μεταμόσχευση μαλλιών FUE
Κλείσιμο
που δεν αφήνει κανένα σημάδι γιατί δεν αφαιρείται δέρμα» εξηγεί ο δρ. Βεκρής.
 
Η μεταμόσχευση τριχών εφαρμόζεται και στο σώμα: «Τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού που λειτουργεί σαν δότρια περιοχή καλύπτουν ουλές και σημάδια από ατύχημα και προσφέρουν πιο αρρενωπή όψη σε περιοχές όπως το στέρνο» επισημαίνει ο δρ. Βεκρής. Μάλιστα, ο γιατρός παρουσίασε τρία δικά του περιστατικά μεταφοράς τριχών από το τριχωτό της κεφαλής για την κάλυψη μετατραυματικών ουλών σε διάφορες περιοχές όπως ο θώρακας και η κνήμη. Το ποσοστό της επαναφύτρωσης κυμαίνεται από 80-95%.

Μέθοδοι για την πρόωρη τριχόπτωση: Ολοένα περισσότεροι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με την τριχόπτωση ήδη από την εφηβική ηλικία. «Έχουμε και περιστατικά με γυροειδή αλωπεκία όπου η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι καθολική. Σε αυτούς τους ανθρώπους η μεταμόσχευση μαλλιών δεν ενδείκνυται πάντα. Γι’ αυτό προτείνουμε μη επεμβατικές θεραπείες όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία, γνωστή και ως PRP. Μάλιστα μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός αυτόλογης μεσοθεραπείας με εφαρμογή ειδικού μήκους κύματος laser χαμηλής ενέργειας (LLLT) στο τριχωτό της κεφαλής ενεργοποιούν τα τριχοθυλάκια».  
Info: Advanced Hair Clinics, τηλ.: 210 6980451, www.advancedhairclinics.gr












"Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός"



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης