Ημερίδα για την Ογκοπλαστική Χειρουργική

Ημερίδα για την Ογκοπλαστική Χειρουργική

Στις 7 Ιουνίου 

Ημερίδα για την Ογκοπλαστική Χειρουργική
Στην «καρδιά» των επεμβάσεων Ογκοπλαστικής Χειρουργικής θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν οι γιατροί που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού και αντιμετωπίζουν τις ασθενείς με συντηρητική χειρουργική επέμβαση, στο πλαίσιο του 1ου εξειδικευμένου Σεμιναρίου Ογκοπλαστικής που πραγματοποιείται στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας ε. Καθηγήτρια κυρία Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, «από την εποχή του Halsted (1894) -την εποχή της  ριζικής μαστεκτομής- μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990, η χειρουργική του μαστού εξελίχθηκε βαθμηδόν και γνώρισε μεγάλες αναμορφώσεις με επιστέγασμα την Ογκοπλαστική Χειρουργική. Σήμερα, η ευρεία τοπική εκτομή του όγκου, σε συνδυασμό με μερική αναδιαμόρφωση του μαζικού ιστού και αποκατάσταση του  ελλείμματος που δημιουργείται, έχει σκοπό την επίτευξη ενός καλού αισθητικού αποτελέσματος. Όλες οι επεμβάσεις των μαστών είναι αισθητικές επεμβάσεις από την αρχή. Θα πρέπει πρώτα να  εκπαιδευτούμε στην αισθητική χειρουργική του μαστού χωρίς καρκίνο και στη συνέχεια να συνδυαστεί αυτή η τεχνική με τη χειρουργική του καρκίνου του μαστού, η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική και σύνθετη συγκρινόμενη με την αισθητική χειρουργική. Συνεπώς ο Ογκολόγος Χειρουργός του μαστού θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους χειρουργική  τέχνη και χρειάζεται να γνωρίζει πως μπορεί να διαχειριστεί τους κανόνες της αισθητικής του μαστού» επισημαίνει η ειδικός.
 
Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, στην ημερίδα θα συμμετάσχει μια πρωτοπόρα ομάδα γιατρών από τη Βραζιλία, κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2015, στο Αμφιθέατρο της Novartis, όπου θα απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα. Μεταξύ άλλων «Τι επιτυγχάνουμε με την Ογκοπλαστική Χειρουργική;», «Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο Ογκοπλαστικός Χειρουργός;», «Ποιες γνώσεις Ογκολογικής Χειρουργικής, ποιες γνώσεις Πλαστικής Χειρουργικής και ποιες γνώσεις Απεικονιστικών Μεθόδων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία) θα πρέπει να κατέχει ο εκτελών την Ογκοπλαστική Χειρουργική;».  Επίσης, θα ακουστούν οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις της Ογκοπλαστικής, οι παράγοντες που επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα σε μια επέμβαση διατήρησης του μαστού, τις Ογκοπλαστικές Τεχνικές, το εάν η θέση της βλάβης επηρεάζει το είδος της Ογκοπλαστικής Τεχνικής και αν χρειάζεται επέμβαση στον ετερόπλευρο μαστό.
 
Κλείσιμο
Οι ενδιαφερόμενοι χειρουργοί μαστού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο  210 7470257.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης