Εξελίξεις στη θεραπεία της προχωρημένης ηπατικής νόσου επιτυγχάνει το sofosbuvir

Εξελίξεις στη θεραπεία της προχωρημένης ηπατικής νόσου επιτυγχάνει το sofosbuvir


Εξελίξεις στη θεραπεία της προχωρημένης ηπατικής νόσου επιτυγχάνει το sofosbuvir
Η Gilead Sciences, Inc. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από αρκετές κλινικές μελέτες φάσης 2 για την αξιολόγηση ερευνητικών χρήσεων του Harvoni® και άλλων σχημάτων με βάση το Sovaldi® για τη θεραπεία της χρόνιας λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) σε ασθενείς με προχωρημένη ηπατική νόσο, συμπεριλαμβανομένων ασθενών με μη αντιρροπούμενη κίρρωση, ασθενών με ινώδη χολοστατική ηπατίτιδα C (μια σπάνια και σοβαρή μορφή της νόσου που εμφανίζεται έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος) και ασθενών με πυλαία υπέρταση.

Τα εν λόγω δεδομένα παρουσιαστήκαν κατά την 50ή ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος (The International Liver Congress™ 2015) στη Βιέννη, στην Αυστρία.

«Οι ασθενείς που συμπεριλήφθηκαν στις αναλύσεις αυτές συγκαταλέγονται στις ομάδες ασθενών των οποίων τόσο η θεραπεία όσο και η ίαση παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και οι οποίοι, μέχρι σήμερα, είχαν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές ή δεν είχαν καμία θεραπευτική επιλογή», δήλωσε ο Michael P. Manns, MD, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ανόβερου στη Γερμανία.

«Τα συγκεκριμένα δεδομένα αποδεικνύουν ότι, ακόμη και σε αυτές τις ομάδες ασθενών που είναι δύσκολο να θεραπευτούν, η θεραπεία από το στόμα που βασίζεται στο sofosbuvir μπορεί να επιτύχει υψηλά ποσοστά ίασης, βελτιώνει τα θεραπευτικά αποτελέσματα και γίνεται γενικά καλά ανεκτή με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας».

Κλείσιμο
Το Harvoni και το Sovaldi έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία της χρόνιας λοίμωξης από τον HCV. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Harvoni ενδείκνυται για ασθενείς με γονότυπο 1 και το Sovaldi χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες και έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του σε ασθενείς με γονότυπους .

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Harvoni ενδείκνυται για ασθενείς με γονότυπο 1, 3, 4 και το Sovaldi χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες και έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του σε ασθενείς με γονότυπους .

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης