Novartis Hellas: Το εμβόλιο Fluad δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Novartis Hellas: Το εμβόλιο Fluad δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και ούτε έχει κυκλοφορήσει ποτέ -O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας προέβη στην προληπτική αναστολή δύο παρτίδων μετά από αναφορές για σοβαρές παρενέργειες 

Novartis Hellas: Το εμβόλιο Fluad δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το εμβόλιο Flaud προχώρησε η Novartis Hellas η οποία ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και ούτε έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση μετά την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων της Ιταλίας να αναστείλει δύο παρτίδες του Fluad μετά από αναφορές για σοβαρές παρενέργειες που πιθανόν να σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Τονίζεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, καμία αιτιολογική σχέση με το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί.
 
«Η ασφάλεια των ασθενών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και λαμβάνουμε  πολύ σοβαρά τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μετά από λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις δύο παρτίδες, επιβεβαιώνεται ότι βρίσκονται σε συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα παραγωγής και ποιότητας. Η Novartis συνεργάζεται στενά με τον AIFA για την περαιτέρω αξιολόγηση και διερεύνηση της υπόθεσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η φαρμακευτική.
Κλείσιμο
 
Το Fluad είναι ένα εμβόλιο γρίπης ειδικά για άτομα τρίτης ηλικίας. Έχει εγκριθεί  από το 1997 και έχει δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες σε πάνω από 70.000 ασθενείς ενώ έχουν διανεμηθεί μέχρι τώρα πάνω από 65 εκατομμύρια δόσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης