1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας: Η αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας: Η αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία

Στην Ευρώπη η Βιομηχανία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας επενδύει ετησίως 7%-12% των εσόδων της σε έρευνα και τεχνολογία

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας: Η αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία
Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, της Πολιτείας και των σχετικών αρμόδιων φορέων για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της ιατροτεχνολογίας στη βελτίωση της υγείας μέσα από την αξιοποίηση ορθών και καινοτόμων πρακτικών και αξιολογημένων προϊόντων, διοργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ, http://www.seiv.gr)  την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
 
Μέσα από τις Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο Συνέδριο, στόχος είναι η ανάδειξη της συμβολής της Ιατροτεχνολογίας στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας, και της σημασίας της καινοτομίας και της έγκαιρης διάγνωσης, ιδίως σε μια «μνημονιακή» χώρα, όπως η Ελλάδα. Παράλληλα στόχος είναι να αναδειχθεί η ανάγκη διασφάλισης της βιώσιμης λειτουργίας της βιομηχανίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς αποτελεί παράγοντα για επιστημονική πρόοδο, οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις στον χώρο της Υγείας.
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel(Αίθουσα Ολυμπία), με έναρξη προσέλευσης στις 08:30.
Κλείσιμο
 
Ο ΣΕΙΒ είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 148 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Στην Ευρώπη η Βιομηχανία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας επενδύει ετησίως 7%-12% των εσόδων της σε έρευνα και τεχνολογία, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ σημάδι καινοτομίας αποτελεί το γεγονός ότι το 2012 καταχωρήθηκαν πάνω από 10.000 ευρεσιτεχνίες Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, περισσότερες και απ’ ότι στον κλάδο της τεχνολογίας των ηλεκτρολογικών υλικών και των Επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης