Ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους: Ερευνητές αποκατέστησαν τη μνήμη ασθενών με Αλτσχάιμερ

Ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους: Ερευνητές αποκατέστησαν τη μνήμη ασθενών με Αλτσχάιμερ

Εννιά από τους δέκα ασθενείς επέδειξαν βελτίωση της μνήμης μέσα σε 3 έως 6 μήνες από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζουν το θεραπευτικό πρόγραμμα

Ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους: Ερευνητές αποκατέστησαν τη μνήμη ασθενών με Αλτσχάιμερ
Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου UCLA κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αντιστρέψουν την απώλεια μνήμης ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

Για να το καταφέρουν αυτό  οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πολύπλοκο θεραπευτικό πρωτόκολλο που αποτελείται από 36 διαφορετικές παρεμβάσεις και παρόλο που η μελέτη περιελάμβανε μόλις 10 ασθενείς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι 9 από αυτούς επέδειξαν βελτίωση της μνήμης μέσα σε 3 έως 6 μήνες από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζουν το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η ακολούθησή του δεν ήταν διόλου εύκολη. Ουδείς κατόρθωσε να τηρήσει κατά γράμμα το πρωτόκολλο, που συμπεριλάμβανε συγκεκριμένες αλλαγές στη διατροφή, διέγερση του εγκεφάλου, ασκήσεις, μέτρα βελτίωσης του ύπνου, λήψη φαρμάκων, λήψη βιταμινών και άλλες μεθόδους που επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου.

Κλείσιμο
Ωστόσο όλοι οι ασθενείς είχαν διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ και είχαν απώλεια μνήμης εξαιτίας της και μονάχα ο ένας που είχε την πιο προχωρημένη μορφή δεν βελτιώθηκε.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι μία μέθοδος, όσο δύσκολη και περίπλοκη κι αν είναι, ενδεχομένως μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια μνήμης. Και οι ερευνητές λένε «ενδεχομένως» διότι τα ευρήματά τους πρέπει να επαληθευτούν σε μεγαλύτερες μελέτες, για να θεωρηθούν οριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης