Βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του τραπεζικού;

Βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του τραπεζικού;

Η υγεία των τραπεζικών υπαλλήλων έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του φόβου των απολύσεων και των επιθέσεων που δέχονται από εξοργισμένους πελάτες

Βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα του τραπεζικού;
Βαρύ και... ανθυγιεινό είναι το επάγγελμα του τραπεζικού, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το UNI Global Union το οποίο εκτιμά ότι η υγεία των τραπεζικών υπαλλήλων έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του φόβου των απολύσεων, των επιθέσεων που δέχονται από εξοργισμένους πελάτες αλλά και των ασφυκτικών πιέσεων για επίτευξη μη ρεαλιστικών στόχων από τους managers τους.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, πάνω από το 80% των συνδικάτων των εργαζομένων στους τραπεζικούς και ασφαλιστικούς τομείς σε 26 χώρες, ανέφεραν πως η επιδείνωση της υγείας αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για τα μέλη τους τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δουλεύουν σε «κλίμα φόβου».

Μάλιστα, στις μισές χώρες στην Ευρώπη, τέσσερις στην Ασία και έξι στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική, οι τραπεζοϋπάλληλοι παραπονιούνται πως υπό πίεση βρίσκεται και η προσωπική τους ζωή.

Κλείσιμο
Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν άδεια λόγω άγχους, έλλειψης ύπνου και εξάντλησης, όπως έκανε χθες ανώτατο στέλεχος της Barclays που έλαβε έλαβε αναρρωτική μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης