Πόνος στη μέση: Το κρεβάτι επιβαρύνει τους πόνους στη μέση!

Πόνος στη μέση: Το κρεβάτι επιβαρύνει τους πόνους στη μέση!

Καλύτερα να εξασκείστε παρά να ξαπλώνετε!

Η Κέιτι Χολμς έγινε Τζάκι Κένεντι!
Το κρεβάτι επιβαρύνει τους πόνους στη μέση!
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ανθρώπων με πρόβλημα στην πλάτη και πόνο στις αρθρώσεις συνηθίζουν να ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους προκειμένου να ανακουφιστούν, αλλά τελικά προκύπτει ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να κάνουν!

Το να ξαπλώνουν στο κρεβάτι μάλιστα μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και τη θεραπεία, μειώνει την κινητικότητα και παρατείνει το χρόνο αποκατάστασης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια μελέτη που έγινε σε 1.000 άτομα ηλικίας 25-65 ετών με πόνους σε μέση και πλάτη κατέληξε στο ότι το 35% θεωρούν ότι η ξεκούραση στο κρεβάτι είναι η λύση.

Οι νεότεροι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από πόνους στο λαιμό και στους ώμους, μιας και οι περισσότεροι εργάζονται σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη υπολογιστή για περισσότερο από έξι ώρες την ημέρα και το 99% των ανθρώπων άνω των 50 υποφέρει από πόνους στην πλάτη.

Οι γυναίκες είναι οι πιο άτυχες, μιας και υποφέρουν από πόνους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι άντρες, με μια στις τρεις να αναφέρει ότι και τα γόνατα της τρέμουν, ενώ στους άντρες συμβαίνει σε έναν στους πέντε.

Όμως, η έρευνα έδειξε ότι η φυσικοθεραπεία και τα προγράμματα άσκησης είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από την ξεκούραση στο κρεβάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείσιμο
Ο φυσιοθεραπευτής Paul Hobrough δήλωσε: «Οι άνθρωποι παγιδευοντα σε ένα κύκλο, όπου η έλλειψη άσκησης, όχι μόνο επιδεινώνει τον πόνο και την ακαμψία τους, αλλά οδηγεί και σε αποδυνάμωση των μυών τους. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού τους βάρους, στην αύξηση των επιπέδων του άγχους τους στις ήδη ταλαιπωρημένες αρθρώσεις. Η πρόληψη, η έγκαιρη θεραπεία και οι συνεχείς συμβουλές από έναν επαγγελματία μπορούν να κάνουν μια πραγματική διαφορά όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η έρευνα, που έγινε από την Simplyhealth Advisory Research Panel (ShARP) διαπίστωσε ότι το όφελος της φυσιοθεραπείας αναγνωρίζεται πλέον από τα άτομα κάτω των '40, με έναν στους πέντε να πηγαίνει σε φυσιοθεραπευτή για θεραπεία σε σύγκριση με έναν στους επτά που είναι άνω των '40.

Τα παυσίπονα είναι η πιο συχνή θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη στους 50ρηδες και άνω, με το 63% να τα προτιμά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης