Μια ενέργεια που στέκεται δίπλα στον πολύτιμο θεσμό της οικογένειας

Μια ενέργεια που στέκεται δίπλα στον πολύτιμο θεσμό της οικογένειας

Στο πλαίσιο του συμβολισμού των Ημερών της Μητέρας και του Πατέρα, η METRO στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και τους ανθρώπους της εταιρείας, προσφέροντας ελπίδα σε υπογόνιμα ζευγάρια

family1

Sponsored Content

Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια ετήσια γιορτή που καθιερώθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες της Anna Jarvis. Μιας δυναμικής γυναίκας, η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της προσπάθησε να βρει έναν τρόπο για να τιμάται η μητρότητα και να έχουν όλοι την ευκαιρία να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στις μητέρες τους. Πλέον, ο εορτασμός αυτής της ημέρας σε κάθε γωνιά του κόσμου, γίνεται ως εκδήλωση αγάπης και σεβασμού προς τις γυναίκες εκείνες οι οποίες μέσα από πολλούς ρόλους συνεισφέρουν στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία. 

Όπως τονίζει η ψυχολόγος Νικολέτα Χατζηκωνσταντινίδου, η σχέση με τη μητέρα, είναι η πρώτη σχέση της ζωής μας και ο δεσμός μαζί της, τόσο ο ψυχολογικός όσο και ο βιολογικός, από τους πιο καθοριστικούς για τη ζωή μας. Ο τρόπος σχέσης και επικοινωνίας μαζί της καθορίζει την ικανότητά και τον τρόπο σύνδεσής μας με τον κόσμο και το περιβάλλον μας, και συμβάλλει στη διαμόρφωση μας στην ενήλικη ζωή μας. Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια αφορμή για τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά σε εκείνη που τους έφερε στη ζωή και να της εκφράσουν την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους. Αντίστοιχα, η Ημέρα του Πατέρα, η παγκόσμια γιορτή  κατά την οποία τιμούμε τους πατεράδες όλου του κόσμου, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε και σε εκείνους τις ευχαριστίες μας για όλα τα εφόδια ζωής που μας χαρίζουν. Δυο ημέρες που συμβολίζουν την  αγάπη μας και τον ισχυρό δεσμό μας με την οικογένεια.

Για τη METRO, που η έμπρακτη στήριξη του πυλώνα οικογένεια και παιδί αποτελεί βασική προτεραιότητα της Εταιρικής της Υπευθυνότητας και επιθυμώντας παράλληλα να ενδυναμώσει ουσιαστικά τους ανθρώπους της, προχωρά σε μια κίνηση με μεγάλη σημασία και υψηλό συμβολισμό. Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στις 14 Μαΐου, αλλά και την Ημέρα του Πατέρα στις 18 Ιουνίου, υποστηρίζει το σωματείο Be-Live, που προσφέρει την ελπίδα για οικογένεια σε υπογόνιμα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας, για 3 εργαζομένους της εταιρείας, που θα επιλεχθούν και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης του φορέα.

METRO_-_CSR
Κλείσιμο

Τα ζευγάρια επιλέγονται με βάση ιατρικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που έχει ορίσει η Be-Live, μέσα από μία διάφανη και αξιόπιστη διαδικασία, ενώ για τις γυναίκες ισχύει το ηλικιακό όριο των 42 ετών. Επιπλέον, βασικό κριτήριο ένταξης ενός ζευγαριού στο πρόγραμμα είναι ένας από τους δύο συζύγους να ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της METRO. Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει κάθε εργαζόμενος / εργαζόμενη, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας – εργασίας.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα κριτήρια ένταξης στο  be-live.gr

Πρόκειται για μια ενέργεια  που με αφορμή τις δυό αυτές σημαντικές ημέρες, της Μητέρας και του Πατέρα, δίνει προοπτική  και αισιοδοξία σε νέα ζευγάρια, χαρίζοντάς  τους τη δυνατότητα  να αποκτήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Ένας ουσιαστικός τρόπος για τη METRO να αγκαλιάσει τους ανθρώπους της και να φροντίσει για το μέλλον τους, ώστε να γίνουν όλες οι μέρες τους γιορτινές και χαρούμενες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης