Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο απολαυστικά κοκτέιλ!
96792899_l_normal_none

Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο απολαυστικά κοκτέιλ!

Το Fever Tree δεν είναι απλώς το όνομα της No. 1 οικογένειας premium mixers στον κόσμο, αλλά και μια φιλοσοφία ευδαιμονίας που απογειώνει τη γευστική εμπειρία κάθε spirit και cocktail.     

Sponsored Content

Λίγες ετικέτες έχουν πετύχει μέσα σε τόσο λίγα χρόνια, όσα έχουν καταφέρει τα Fever Tree. Αυτά τα τόσο ιδιαίτερα και ξεχωριστά mixers που αναμειγνύονται στα cocktails για να τα απογειώσουν και παντρεύονται ιδανικά, με λευκά, κατά βάση, ποτά όπως τζιν, βότκα, ρούμι και λευκή τεκίλα. Το εκπληκτικό είναι πώς ενώ προορίζονται ως τα απαραίτητα συστατικά ενός κλασικού κοκτέιλ, όπως π.χ. μια Paloma, ένα Moscow Mule ή ένα τζιν-τόνικ, πολλοί είναι εκείνοι που τα καταναλώνουν σκέτα, ως αναψυκτικά, δροσερά με αρκετό πάγο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Mexican Lime & Yuzu Soda και η Pink Grapefruit Soda, αλλά και φυσικά η Ginger Beer. Τόσο αποπλανητικά είναι και τόσο φανατικά πολλοί ορκίζονται σε αυτά, στις πάνω από 100 χώρες στις οποίες διατίθενται.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο δεκαετίες: Τα Fever Tree δημιουργήθηκαν το 2005 στο Λονδίνο από τους Charles Rolls και Tim Warrillow με σκοπό να γίνουν το καλύτερο premium mixer brand στον κόσμο. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς τα Fever Tree ισοδυναμούν πλέον με ένα premium mixer brand, πρώτη επιλογή κάθε καλού μπαρ, αλλά και κάθε ατόμου που δεν συμβιβάζεται. Το ίδιο το όνομα «Fever Tree» προέρχεται από το δέντρο κιγχόνη ή αλλιώς «δέντρο του πυρετού», που είναι η πηγή της κινίνης, ενός εκ των βασικών συστατικών των Fever Tree tonic. Η κινίνη χρησιμοποιήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ινδία ως φάρμακο για τη μείωση του πυρετού που σχετιζόταν με την ελονοσία. Επειδή είναι πικρή αναμείχθηκε με σόδα και ζάχαρη για να γίνει πιο εύγευστη, δημιουργώντας ουσιαστικά τότε το πρώτο τόνικ. 

 

Τα Fever Tree παράγονται από τα πιο αυθεντικά και ποιοτικά φυσικά συστατικά στον κόσμο και οφείλουν τη φήμη τους στην ανεπανάληπτη γεύση τους, αλλά και τον αυθεντικό αρωματικό τους χαρακτήρα. Οι ιδρυτές τους ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο πριν καταλήξουν στα καλύτερα συστατικά κάθε συνταγής: Σμέουρα από τη Σκωτία, που επιλέχθηκαν για το έντονο γευστικό τους προφίλ σε σύγκριση με τις πιο γλυκές ποικιλίες που προέρχονται από πιο ηλιόλουστα κλίματα. Φρέσκο τζίντζερ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Κινίνη από το Κονγκό, λάιμ και νεράντζια από το Μεξικό. Κάθε ένας από τους 12 κωδικούς κρύβει μέσα του ένα ταξίδι σε έναν μακρινό τόπο και ταυτόχρονα δεν μοιάζει με οτιδήποτε αντίστοιχο καθώς δεν περιέχει τεχνητές γλυκαντικές ή χρωστικές ουσίες. Επιπλέον, τα Fever Tree έχουν λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα ανταγωνιστικά τους προϊόντα, ενώ παράγονται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο (κάτι που θα γίνεται σε όλον τον κόσμο ως το 2025), κάτι που σημαίνει πολλά για τη βιωσιμότητα και την αειφορία του πλανήτη.

Κάθε ένα από τα 12 προϊόντα είναι και μια πρόκληση σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον πλανήτη, πέρα από τα συνηθισμένα. Αναλυτικά οι κωδικοί:

Pink Grapefruit Soda
Μια υπέροχη σόδα που κατακλύζει τις αισθήσεις με μια αναζωογονητική έκρηξη φρέσκου γκρέιπφρουτ, αλλά και φίνα ισορροπημένες, μαλακές ανθισμένες νότες ροζ γκρέιπφρουτ. Τα άριστα επίπεδα ανθράκωσης χτίζουν μια στρογγυλή βάση που παντρεύεται άριστα με τις καλύτερες premium τεκίλες και βότκες, για δροσιστικά και ανάλαφρα spritz.

Premium Soda Water
Παρασκευάζεται με μαλακό μεταλλικό νερό, διττανθρακική σόδα και υψηλό επίπεδο ανθράκωσης. Διαθέτει άριστη αναλογία φυσαλίδων και διακριτικό άρωμα, ώστε να συμπληρώνει και να αναδεικνύει το γευστικό προφίλ των spirits.

Mexican Lime & Yuzu Soda
Η πικάντικη ζωηράδα της ειδικής ποικιλίας λάιμ από το Μεξικό παντρεύεται αρμονικά με τα γλυκά και αρωματικά γιούζου από την Ιαπωνία και δίνουν ένα εξαιρετικά δροσερό mixer. Συμπληρώνει τέλεια ποτά με βάση τη βότκα, την τεκίλα ή το μεσκάλ, για ένα αναζωογονητικό καλοκαιρινό spritz γεμάτο σπιρτάδα.

Raspberry & Orange Blossom Soda
Μια μοναδικά φρέσκια, φρουτώδης και αρωματική σόδα. Παρασκευάζεται αναμειγνύοντας νερό πηγής, άνθη πορτοκαλιάς από το Μαρόκο και σκωτσέζικα σμέουρα, για να συνοδεύει premium βότκες και ροζ τζιν.

Premium Indian Tonic Water
Παρασκευάζεται με κινίνη κορυφαίας ποιότητας από την κεντρική Αφρική και νεράντζια από το Μεξικό, ιδανικό για να αναδεικνύει τα καλύτερα τζιν και βότκες.

Mediterranean Tonic Water
Ιδιαίτερο από
ένα χαρμάνι αιθέριων ελαίων από βότανα των ακτών της Μεσογείου. Αρώματα δεντρολίβανου και λεμονοθύμαρου συνδυάζονται με κινίνη, για να πετύχουν την τέλεια ισορροπία.

Elderflower Tonic Water
Τα αιθέρια έλαια, με πρωταρχικό το έλαιο από προσεκτικά επιλεγμένα άνθη αγγλικής κουφοξυλιάς, δημιουργούν μοναδική αρωματική ισορροπία με την απαλή πικράδα της κινίνης από την κεντρική Αφρική.

Raspberry & Rhubarb Tonic Water
Φυσικά αρώματα γλυκού βρετανικού ραβέντι και ζουμερά σκωτσέζικα σμέουρα δίνουν ένα δροσερά φρουτώδες και πιο γλυκό τόνικ, ιδανικό για ένα ροζ ή κλασικό λονδρέζικο Dry Gin.

Cucumber Light Tonic Water

Ανάλαφρες νότες από την εσάνς αγγουριού προσδίδουν φίνο και δροσερό άρωμα, ενώ ισορροπούν τέλεια με την απαλή πικράδα της ιδιαίτερης κινίνης των Fever-Tree και δίνουν ένα τόνικ με αυθεντική και δροσερή γεύση και άρωμα.

Ginger Beer
Μια βραβευμένη τζιτζιμπίρα από τρεις ποικιλίες τζίντζερ (από τη Νιγηρία, το Κοτσί της Ινδίας και την Ακτή του Ελεφαντοστού), ιδανική για το Dark & Stormy, το Moscow Mule ή φυσικά πίνεται, μόνη της.

Ginger Ale
Από ένα μοναδικό μίγμα τριών από τα καλύτερα τζίντζερ φυσικής προέλευσης στον κόσμο, φίνα αρώματα βοτάνων και νερό πηγής, αυτή η υπέροχη Ginger Ale αναδεικνύει τις γευστικές νότες των καλύτερων ουίσκι, μπέρμπον και ρούμι.

Sicilian Lemonade
Με το άρωμα και τη γεύση των φρεσκοστυμμένων λεμονιών, καθώς και του εκχυλίσματος από λεμόνια Σικελίας που αποστάζεται με τη μέθοδο Sfumatrice-Torchio, αυτή η υπέροχη, θολή, ανθρακούχος λεμονάδα ταιριάζει πολύ με τη βότκα, αλλά καταναλώνεται και μόνη της ως αναψυκτικό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης