Ο μονόκερος που δίνει χρώμα στο ευ ζην
homesense_hs-aw21-boucle-cuddles

Ο μονόκερος που δίνει χρώμα στο ευ ζην

Ένας από τους λόγους που οι μονόκεροι συνεχίζουν να έχουν τεράστια απήχηση σε μικρούς και μεγάλους είναι γιατί αντιπροσωπεύουν έναν μυθικό κόσμο, καλύτερο από αυτόν που ζούμε σήμερα και σίγουρα πιο βιώσιμο. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρχει πιο κατάλληλος…πρεσβευτής για τη νέα σειρά χρωμάτων της Vitex που έχει ως γνώμονα το ευ ζην.

Sponsored Content 

Εκτός από συνώνυμο των διακοπών και της ξεγνοιασιάς, το καλοκαίρι είναι ταυτόχρονα και η περίοδος όπου η ανάγκη της ανανέωσης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Πως αλλιώς, άλλωστε, θα γίνει ομαλά η μετάβαση στη σκληρή καθημερινότητα, με το σπίτι να είναι εκείνο που συνήθως τίθεται στον «πυρήνα» των αλλαγών. Αναμενόμενο, εάν αναλογιστεί κάποιος πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η τηλεργασία και κατ’ επέκταση ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι. 

Η πλέον χαρακτηριστική πινελιά ανανέωσης σε έναν χώρο είναι το βάψιμο των τοίχων. Οι αποχρώσεις, η αντοχή και φυσικά, η τιμή είναι τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την επιλογή μιας μάρκας χρώματος. Πέραν αυτών, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες άλλες παράμετροι που ουδείς μπορεί να παραβλέψει και αυτές έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Όλα αυτά επιβάλλουν την επιλογή κατάλληλων υλικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Vitex σχεδίασε και ανέπτυξε μία σειρά χρωμάτων με γνώμονα το ευ ζην. Με πρεσβευτή έναν μονόκερο που αντιπροσωπεύει έναν μυθικό κόσμο, καλύτερο από αυτόν που ζούμε σήμερα και σίγουρα πιο βιώσιμο, η οικογένεια Vitex Care για εσωτερικούς τοίχους αποτελεί την απόλυτη λύση για καθαρές και ανθεκτικές επιφάνειες, κορυφαία ποιότητα εσωτερικού αέρα και προστασία του περιβάλλοντος και αειφορίας. 

Τα χρώματα Vitex Care είναι πρωτοπόρα για τον ολιστικό σχεδιασμό και την οικο-καινοτομία και έχουν αξιολογηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον κύκλο ζωής τους με βάση τα διεθνή πρότυπα EN 15804 & ISO 14025. Το ECO-EPD (Environmental Product Declaration) είναι μία επαληθευμένη από ανεξάρτητο αρμόδιο φορέα Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου υπεύθυνου brand παρέχοντας αξιόπιστες και μεθοδολογικά ελεγμένες πληροφορίες για την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδοσης των προϊόντων. Παράλληλα, με πολύ χαμηλές εκπομπές πτητικών ενώσεων συμβάλλουν σε ένα καθαρό και ασφαλές εσωτερικό περιβάλλον.

Τα χρώματα Vitex Care φέρουν την πιστοποίηση «Indoor Air Comfort GOLD» του κορυφαίου οργανισμού ελέγχων και πιστοποιήσεων Eurofins και κατατάσσονται στην κατηγορία A+, ικανοποιώντας πλήρως τα πιο αυστηρά κριτήρια για τις εκπομπές VOC και είναι τα Best-in-Class παγκοσμίως για την ποιότητα εσωτερικού αέρα. Επίσης, είναι πιστοποιημένα χρώματα από το BRITISH ALLERGY FOUNDATION, που συνεισφέρουν στην ελάττωση των αλλεργιογόνων ουσιών, προσφέροντας έτσι ασφαλέστερους χώρους διαμονής ιδιαίτερα για άτομα με προβλήματα αλλεργιών και άσθματος.

Επιλογή φινιρίσματος
Μετά το χρώμα είναι, ίσως, η δεύτερη πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρει κάποιος: ο λόγος για το φινίρισμα ή αλλιώς τη γυαλάδα που κάνουν τα χρώματα. Αυτό μπορεί να είναι γυαλιστερό, ματ, σατινέ, καθορίζοντας, έτσι, τον βαθμό αντοχής, φροντίδας και συντήρησης. 

Στην οικογένεια χρωμάτων εσωτερικών χώρων της Vitex μπορείτε να επιλέξετε είτε eggshell είτε ματ φινίρισμα, απολαμβάνοντας ασυναγώνιστη ευκολία καθαρισμού και αντοχή στην πλυσιμότητα, με τις αποχρώσεις να παραμένουν αναλλοίωτες. Ακόμα και οι πιο δύσκολοι λεκέδες απομακρύνονται εύκολα με αποτέλεσμα να έχετε πάντα φρέσκες και καθαρές επιφάνειες. Με αντιμικροβιακή δράση οι βαμμένες επιφάνειες προστατεύονται από μικροοργανισμούς, ενώ έχουν αξιολογηθεί από τον Διεθνή Φορέα Ελέγχων και Εργαστηριακών δοκιμών IMSL. Με πιστοποιημένη αντιμυκητιακή δράση οι επιφάνειες προστατεύονται (ιδιαίτερα σε χώρους με αυξημένα ποσοστά υγρασίας) από την ανάπτυξη μυκητών όπως η μούχλα, πάνω σε αυτές.

Με απλά λόγια, το φινιρίσμα που θα επιλέξετε καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τελική αίσθηση που θα δίνει ο χώρος. Το ματ φινίρισμα είναι μία ασφαλής επιλογή που συγχωρεί ατέλειες του τοίχου δείχνοντας ένα τελικό ομοιόμορφο αποτέλεσμα. To βελουτέ ματ (eggshell) φινίρισμα έχει μία πολύ χαμηλή γυαλάδα που κάνει τους χώρους πραγματικά υπέροχους. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε χώρο αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις τελικές αποχρώσεις χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό στυλ! Και οι δύο επιλογές φινιρίσματος διατίθενται σε χιλιάδες αποχρώσεις μέσα από το Σύστημα Χρωματισμού της Vitex στο δίκτυο συνεργαζόμενων χρωματοπωλείων σε όλη την Ελλάδα.


Δείτε την παλέτα αποχρώσεων που η Vitex προτείνει σε συνεργασία με την Color Guild – διεθνή εξειδικευμένο οργανισμό ανεξάρτητων παραγωγών χρωμάτων που προβλέπει τις τάσεις των αποχρώσεων-  καθώς και το Χρώμα της Χρονιάς για το 2023.


 

Δείτε την ψηφιακή βεντάλια της Vitex Global Collection: Επιλέξτε αποχρώσεις, δείτε τις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και συμπληρωματικές προτάσεις για ευφάνταστους και εντυπωσιακούς  χρωματικούς συνδυασμούς!

Απολαύστε το βίντεο με τον μονόκερο και το Vitex Care, το μοναδικό χρώμα εσωτερικών χώρων με 10 διαφορετικές πιστοποιήσεις για τον τοίχο, την υγεία και το περιβάλλον.

Vitex Care: Κι όμως υπάρχει!

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης