Υγιεινή καθαριότητα για εμάς, φροντίδα για την κοινωνία και το περιβάλλον

Υγιεινή καθαριότητα για εμάς, φροντίδα για την κοινωνία και το περιβάλλον

Το αγαπημένο μας προϊόν γενικού καθαρισμού κυκλοφορεί πλέον σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη

KLINEX-70-Verizon-Native-ad-1200x627_new

Sponsored Content

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄50 που ένας έλληνας χημικός παρουσίασε το απορρυπαντικό γενικού καθαρισμού Klinex, πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή μας. Εκείνο όμως που παραμένει αδιαπραγμάτευτο για την Klinex, είναι η δέσμευση στην παραγωγή αποτελεσματικών προϊόντων που διατηρούν τους χώρους που μοιραζόμαστε ασφαλείς και υγιεινά καθαρούς ενώ ταυτόχρονα δρα με κύριο γνώμονα τη φροντίδα στο περιβάλλον και τη στήριξη στον άνθρωπο και, συνολικά, στην κοινωνία.


Σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον στο εργοστάσιο του Ρέντη
Η  Unilever, ως πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας, έχει δεσμευτεί από το 2019 ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες της θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025 και παρασκευασμένες από τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό – ένα φιλόδοξο όραμα εναρμονισμένο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Α.Ι. Ρέντη, όπου παράγεται η χλωρίνη Klinex, το όραμα αυτό γίνεται πράξη. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο προϊόν κυκλοφορεί πλέον σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις νέες συσκευασίες της χλωρίνης Klinex ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση 230 τόνων πλαστικού ετησίως!

Picture5
Κλείσιμο

Στο πλευρό των σχολείων και της νέας γενιάς
Πριν από 7 χρόνια η Klinex ανέλαβε την πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας να προσφέρει δωρεάν καθαριστικά προϊόντα, σε ετήσια βάση, σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας. Στόχος της ήταν -και παραμένει πάντα- να στηρίξει την προσπάθεια ώστε οι χώροι μέσα στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τη μέρα τους, να διατηρούνται υγιεινά καθαροί. Στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας συνηγόρησαν και μελέτες οι οποίες τονίζουν το θετικό ρόλο που παίζει ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Η δωρεά καθαριστικών προϊόντων Klinex έχει επεκταθεί σε περισσότερα από 1350 σχολεία, σε 147 δήμους! Μέχρι σήμερα, η μάρκα έχει διαθέσει πάνω από 450 τόνους καθαριστικών προϊόντων και συνεχίζει με την ίδια φροντίδα την προσφορά της για την υγιεινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα και προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η μάρκα σχεδίασε, σε συνεργασία με ειδικούς, το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» - ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, τόσο τα ίδια όσο και οι εκπαιδευτικοί τους, σχετικά με την αξία της καθαριότητας και της υγιεινής στους σχολικούς χώρους.

Μέσω του προγράμματος αυτού, που έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι μικροί μαθητές και «πολίτες του αύριο» μαθαίνουν να υιοθετούν συμπεριφορές υγιεινής και να σέβονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό.

Το σχολικό πρόγραμμα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να το υλοποιήσουν, στο site της Klinex στο https://www.klinex.gr/i-istoria-kai-to-orama-mas/niothoume-asfalis-sxoleio.html
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης