Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ: Πρωτοπόροι στην εμπειρία της διενέργειας απεικονιστικών εξετάσεων

Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ: Πρωτοπόροι στην εμπειρία της διενέργειας απεικονιστικών εξετάσεων

H καινοτόμος τεχνολογία, η απαράμιλλη ποιότητα και η εξαιρετική ακρίβεια απεικόνισης του εξοπλισμού Siemens Healthineers που διαθέτει ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, εγγυώνται μια άνετη εμπειρία εξέτασης και την πλέον αξιόπιστη διάγνωση

head1

Sponsored Content

Η Siemens Healthineers έχει δεσμευτεί να επεκτείνει διαρκώς τις δυνατότητες της Ιατρικής Ακριβείας, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογίες κλινικής απεικόνισης και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, για να προσφέρει στους Επαγγελματίες Υγείας τις πλέον αξιόπιστες διαγνωστικές απεικονίσεις και στους ασθενείς, την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξέτασης.

Για περισσότερα από 37 χρόνια, συμπορεύεται με τον Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, έναν ποιοτικά πρότυπο για τα ευρωπαϊκά και ελληνικά δεδομένα διαγνωστικό και θεραπευτικό όμιλο με ύψιστης ποιότητας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εγκαθιστώντας συστήματα τεχνολογίας αιχμής Siemens Healthineers.
iatropolis
Κλείσιμο
Στις 9 σύγχρονες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ομίλου στον νομό Αττικής, λειτουργούν σήμερα 20 καινοτόμα συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, εκ των οποίων τα 17 είναι έντασης ισχύος μαγνητικού πεδίου 3Tesla, καθώς και οκτώ πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα αξονικής τομογραφίας. Τα εν λόγω συστήματα προσφέρουν εξαιρετικά λεπτομερείς απεικονίσεις με εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών πεδίων, από την ογκολογία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, έως τη νευρολογία.
MI_Biograph_Vision_4837_IMAGE_18_reflection_copy

Ειδικότερα, οι βιομετρικής τεχνολογίας μαγνητικοί τομογράφοι, 3Tesla MAGNETOM Skyra και 3Tesla MAGNETOM Vida, προσαρμόζονται αυτόματα στα ανατομικά χαρακτηριστικά κάθε εξεταζόμενου, ελαχιστοποιώντας το περιθώριο σφάλματος λόγω κινήσεων του σώματος. Ταυτόχρονα, διαθέτουν μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα σε σχέση με συμβατικούς μαγνητικούς τομογράφους και προσφέρουν άριστη ποιότητα εικόνας, επιτρέποντας τη διενέργεια ενός μεγάλου εύρους εξετάσεων, από τις εξετάσεις ρουτίνας έως τις πλέον εξειδικευμένες. Ταχύτεροι (με μια εξέταση ρουτίνας να μην υπερβαίνει κατά μέσο όρο τα 10’-15΄) και σχεδιασμένοι για κάθε τύπο ασθενούς, όπως υπέρβαρους ή κλειστοφοβικούς, εξασφαλίζουν έως και 50% περισσότερη άνεση στους εξεταζόμενους.
CT_SOMATOM_goTop_02_VA40_IMAGE_21_reflection_copy

Οι αξονικοί τομογράφοι SOMATOM Drive διπλής λυχνίας και 256 τομών, SOMATOM Perspective και SOMATOM go.Top 128 τομών, διασφαλίζουν μια πλήρως αυτοματοποιημένη, άνετη και εξατομικευμένη εξεταστική διαδικασία. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία τους, προσφέρουν εξαιρετικά ευκρινείς και λεπτομερείς απεικονίσεις σε ελάχιστο χρόνο, καθιστώντας ταυτόχρονα εφικτή τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως η απεικόνιση των αγγείων (αξονική αγγειογραφία), εσωτερικών οργάνων ή του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπροσθέτως, τα συστήματα διακρίνονται για την ελαχιστοποίηση της ακτινικής επιβάρυνσης του ασθενούς, εκπέμποντας εξαιρετικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας σε σχέση με άλλους αξονικούς τομογράφους. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens Healthineers, χάρη στο οποίο ο εξεταζόμενος δέχεται λιγότερη ακτινοβολία σε όλες τις εξετάσεις!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξέτασης στην οποία τα παραπάνω πλεονεκτήματα βρίσκουν πλήρη εφαρμογή, είναι η αξονική στεφανιογραφία, δηλαδή η απεικόνιση των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς. Διαθέτοντας δύο λυχνίες που σαρώνουν ταυτόχρονα το σώμα του εξεταζόμενου, οι νέας γενιάς αξονικοί τομογράφοι Siemens Healthineers επιτρέπουν την ταχύτερη και ακριβέστερη απεικόνιση δομών σε συνεχή κίνηση, όπως η καρδιά και τα στεφανιαία αγγεία, καθιστώντας πλέον εφικτό τον έλεγχο ασθενών με υψηλούς καρδιακούς παλμούς, αλλά και μη συνεργάσιμων ασθενών (πολυτραυματίες, παιδιά). Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας, η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται ακόμη πιο ασφαλής και μπορεί να επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη συχνότητα στην περίπτωση ατόμων με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Με γνώμονα την άριστη παροχή υπηρεσιών προς τον ασθενή και στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της Υγείας και συμπόρευσης του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Πληροφορική Υγείας, έχει εγκατασταθεί σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου σύστημα PACS syngo.plaza που διασφαλίζει τη μακροχρόνια αποθήκευση και αρχειοθέτηση ιατρικών εικόνων. Σε συνδυασμό με το σύστημα εξειδικευμένης θέασης και επεξεργασίας εικόνων, syngo.via Enterprise, ο ακτινοδιαγνώστης είναι σε θέση να επεξεργαστεί εικόνες εξετάσεων ρουτίνας αλλά και εικόνες περισσότερο εξειδικευμένων ελέγχων, όπως Μαγνητική Τομογραφία Προστάτη, Μαγνητική Τομογραφία Μαστού, Αξονική Στεφανιογραφία, Αξονική Εντερογραφία κ.ά, ανεξάρτητα από το διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου όπου πραγματοποιήθηκαν. Τα συστήματα syngo.plaza και syngo.via επιτρέπουν με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση του εξεταζόμενου, αποτελώντας ένα σημαντικό και μοναδικό όπλο στη φαρέτρα του ακτινοδιαγνώστη.

logo_cmyk_pantone_page-0001

Ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ και η Siemens Healthineers θέτουν νέα πρότυπα και στον τομέα της μοριακής απεικόνισης, προσφέροντας στους Έλληνες ασθενείς πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET/CT). Τα μοναδικά συστήματα PET/CT, Biograph Vision και Biograph mCT Flow, αξιοποιούν τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης για να απεικονίσουν με εξαιρετική λεπτομέρεια τα εσωτερικά όργανα του σώματος, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε εξεταζόμενου, προσφέροντας τη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης καρκινικών όγκων ή άλλων παθολογικών καταστάσεων. Στα πλεονεκτήματά των συγκεκριμένων συστημάτων προστίθενται επίσης η μέγιστη ταχύτητα εξέτασης με την ελάχιστη δόση ακτινοβολίας, καθώς και η διασφάλιση της άνεσης του ασθενούς.

Πάντα πρωτοπόρος ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ επενδύει σε state-of-the art απεικονιστικά μηχανήματα με εγγυημένη ποιότητα αποτελέσματος και τεχνολογικά καινοτόμες λύσεις στον τομέα της απεικόνισης και της ψηφιοποίησης της Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης