Στρες. Κάτι περισσότερο από yoga και massage

Στρες. Κάτι περισσότερο από yoga και massage

Ο καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος σχεδιάζει το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας από το Hellenic American College.

haec1

Sponsored Content

Το Hellenic American College προσθέτει ένα ακόμα επίκαιρο πρόγραμμα στις μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρει, το M.S. στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας (MSSHM). Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις ΗΠΑ από το Hellenic American University. Τα προγράμματα στην Αθήνα προσφέρονται από το Hellenic American College και οι απόφοιτοι λαμβάνουν πτυχίο από το Hellenic American University.

Το νέο πρόγραμμα σχεδίασε ο Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος, κορυφαίος στον κόσμο ειδικός στη βιολογία και στην ιατρική του στρες και ένας από τους 100 επιστήμονες βιοϊατρικής με τις περισσότερες αναφορές διεθνώς.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από την Αρχή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, ΗΠΑ, και απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν προπτυχιακές σπουδές σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, life coaches, στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές, διατροφολόγοι, προπονητές, γυμναστές, σύμβουλοι ευεξίας, φυσικοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί είναι ορισμένοι από τους επαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα διεξάγεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο σε επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα ποικίλων πληθυσμιακών ομάδων και εθνικοτήτων και σε στελέχη υγείας που εργάζονται σε τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεντρώνοντας σπουδαστές από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αξιοποιήσει αυτή την ποικιλομορφία εμπειρογνωμοσύνης ώστε να δημιουργηθεί ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες. Επαγγελματίες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να ενδυναμώσουν μια ομάδα για καλύτερη διαχείριση του άγχους στον χώρο εργασίας και βελτίωση της παραγωγικότητας. Προπονητές που θέλουν να βοηθήσουν τους αθλητές τους να αναπτύξουν θετικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους του ανταγωνισμού. Φυσικοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν το φάσμα των θεραπευτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαχείριση του πόνου.

Το πρόγραμμα συνδυάζει μαθήματα από τις βιοεπιστήμες και την ψυχολογία ώστε οι σπουδαστές να κατανοήσουν πλήρως τον μηχανισμό του άγχους και τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία και τις ασθένειες. Επιπλέον, παρέχει βαθιά γνώση της επιστήμης του άγχους και του ρόλου του σε χρόνιες μη μεταδοτικές και άλλες ασθένειες. Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με εργαλεία που βοηθούν στον εντοπισμό και την αξιολόγηση του άγχους και αποκτούν τις πρακτικές δεξιότητες για την εφαρμογή τεκμηριωμένων μεθόδων διαχείρισής του για άτομα και ομάδες σε διάφορα περιβάλλοντα.

Κλείσιμο
Οι διδάσκοντες είναι κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο των βιοϊατρικών επιστημών, της κλινικής ψυχολογίας, της διατροφής, της ψυχοθεραπείας και της διαχείρισης του στρες. Μεταξύ αυτών είναι η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ο Δρ. Γεώργος Παλτόγλου, παιδοενδοκρινολόγος, η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, διαιτολόγος στο Τμήμα Παιδικής Παχυσαρκίας στο Νοσοκομείο «Μητέρα», η Δρ. Έφη Τσιλιμπάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροεπιστήμης στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, ο Δρ. Αριστείδης Χαρώνης, συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακρίβειας, η Καθηγήτρια Εύη Χατζηανδρέου, ειδική σε θέματα δημόσιας υγείας και ο Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος, Επίτιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακρίβειας, καθώς και επικεφαλής της Μονάδας Κλινικής και Μεταφραστικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία, της Σχολής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η φοίτηση στο Hellenic American College/ Hellenic American University δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία του φοιτητή στην Αθήνα ή στη Nashua, αλλά επιτρέπει την παρακολούθηση των μαθημάτων σε υβριδικού τύπου τάξη, με μεγάλες διαδραστικές ικανότητες λόγω της χρήσης της πλατφόρμας Blackboard Ultra.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και οι αιτήσεις είναι ανοιχτές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο Υποδοχής & Ενημέρωσης Σπουδαστών τηλεφωνικά (2103680950) ή ηλεκτρονικά (admissions@hauniv.edu)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης