Οι πιο σύγχρονες μεταπτυχιακές σπουδές Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης

Οι πιο σύγχρονες μεταπτυχιακές σπουδές Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρουν από κοινού έναν από τους πιο περιζήτητους τίτλους σπουδών σε διεθνές επίπεδο

lefkosia_patra_header
Sponsored Content

Αυτόματα αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών από το ελληνικό δημόσιο, μειωμένα δίδακτρα με υποτροφίες βάσει κριτηρίων, ενδεχόμενη αμειβόμενη πρακτική άσκηση και μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση που ανακοίνωσε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια σπουδών δύο έτη, θα διδάσκεται εξ αποστάσεως, στα ελληνικά, με επιλογή για πλήρη ή μερική φοίτηση και θα προσφέρεται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο τίτλος σπουδών που ουσιαστικά θα συν-απονέμεται από Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα χρειάζεται να υποβάλλεται στον ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση ισοτιμίας ενώ οι απόφοιτοι/ες θα λαμβάνουν την προβλεπόμενη μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ στους πίνακες διορισμών μονίμων και αναπληρωτών.

Είναι σημαντικό ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε πολλούς και διαφορετικούς φορείς. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα εξασφαλίζει αποκλειστική πρόσβαση ή/και πρόσθετη μοριοδότηση για τους φοιτητές σε ορισμένες προκηρύξεις οι οποίες απαιτούν πρακτική άσκηση. Ταυτόχρονα τους διασφαλίζει έναντι μελλοντικών αλλαγών των προκηρύξεων σύμφωνα με τις οποίες η πρακτική άσκηση θα είναι προαπαιτούμενη.

Πολλαπλά πεδία εφαρμογής κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης
Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να εργαστούν σε εκπαιδευτικές μονάδες, οργανισμούς, εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κρατική και τοπική αυτοδιοίκηση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος συμβάλλει στη διαμόρφωση επιστημόνων-ερευνητών με αναστοχαστική διάθεση, ικανών να παραγάγουν τη νέα διαπολιτισμική γνώση. Επιπλέον, προωθεί τον σεβασμό στον πολιτισμικό πλουραλισμό, τη διαπολιτισμική ικανότητα και επίγνωση, τις δράσεις αλληλεγγύης και τη συνεργατική διαπολιτισμική μάθηση.

Κλείσιμο
0X8A2436

Συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πανεπιστημίου Πατρών και Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας Υπουργείου Εσωτερικών Ελλάδας

Στο πλαίσιο έναρξης του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Ελλάδας. Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Υπουργείου Εσωτερικών Ελλάδος, Δρ Αθανάσιος Μπαλέρμπας, συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το δυναμισμό και τον οραματισμό του αναφέροντας: «Η άμεση επικοινωνία μεταξύ Πανεπιστημίων, δημόσιας διοίκησης και κοινωνίας εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρύτανης, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας δήλωσε την επιθυμία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για περαιτέρω συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία σε ερευνητικό επίπεδο και σε άλλες δράσεις κοινού ενδιαφέροντος. Με τη σειρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη θερμή φιλοξενία. Σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αξιολογείται ως στρατηγικός εταίρος του Πανεπιστημίου Πατρών, και ότι στόχος είναι η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δυο πανεπιστημίων να συνεχίσει να εμβαθύνεται όλο και περισσότερο. «Έχουμε κάνει πολλά, αλλά να είστε σίγουροι ότι και τα δύο πανεπιστήμια θέλουν να κάνουν πολύ περισσότερα στην εκπαίδευση και στην έρευνα», ολοκλήρωσε ο Καθηγητής Μπούρας.
Παρουσιάζοντας το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Διαμεσολάβηση», ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Παναγιώτης Αγγελίδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος και τις προοπτικές εργοδότησης των αποφοίτων του.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευγενία Αρβανίτη, και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Χριστίνα Χατζησωτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 6748293
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης