Η κοτόσουπα «φάρμακο» κατά του κρυολογήματος με τη σφραγίδα της επιστήμης

Η κοτόσουπα «φάρμακο» κατά του κρυολογήματος με τη σφραγίδα της επιστήμης

 Νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Chest του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών Θώρακος.

κοτοσουπα
             Η κοτόσουπα μπορεί να περιέχει μια σειρά από ουσίες με ευεργετική φαρμακευτική δράση που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Chest του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών Θώρακος.

             Πρώτη φορά που αναφέρθηκε κάτι τέτοιο ήταν κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα στην Αίγυπτο από τον Εβραίο γιατρό και φιλόσοφο, Moshe ben Maimonides, ο οποίος είχε βασιστεί σε παλαιότερα ελληνικά γραπτά. Ωστόσο, ελάχιστα αναφέρονται στη βιβλιογραφία για την παθοφυσιολογία του κρυολογήματος και πώς βοηθούν οι ουσίες που περιέχει η κοτόσουπα για την αντιμετώπισή του.

            Το κρυολόγημα είναι συχνά αποτέλεσμα παροδικών λοιμώξεων του βλεννογόνου της ανώτερης αναπνευστικής οδού από διάφορους ιούς. Αν και δεν είναι πλήρως κατανοητή, η ιογενής μόλυνση οδηγεί στη διέγερση ενός καταρράκτη κυτοκίνης. Οι κυτοκίνες είναι διαλυτές πρωτεΐνες που εκκρίνονται από διάφορους τύπους κυττάρων και εμπλέκονται στην επικοινωνία κυττάρου με κύτταρο, συντονίζοντας τις ανοσολογικές αλληλεπιδράσεις αντισωμάτων και Τ-κυττάρων και ενισχύοντας την ανοσοαντιδραστικότητα.  Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης